Jordskokksuppe med eple og hvite bønner


40 min.

Høsten er sesong for jordskokk, en allsidig grønnsak som har vært i Norge siden 1700-tallet. Jordskokk har en søtlig og litt nøtteaktig smak, som blir ekstra god sammen med syrlige epler. I denne jordskokksuppen har vi også tilsatt hvite bønner som er en kilde til proteiner og kostfiber, og gir en fyldig suppe som metter godt.

Ingredienser

  • JORDSKOKKSUPPE:
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk gul løk
  • 500 gram jordskokk
  • 2 stk eple
  • 2 stk poteter
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 380 gram hvite bønner
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 5 dl lettmelk
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • JORDSKOKKCHIPS:
  • 20 gram jordskokk
  • 0.5 ss Vita hjertego' Optimal olje

Slik gjør du

  • Jordskokksuppe

  • Finhakk hvitløk og løk.

  • Skrell og skjær jordskokkene, eplene og potetene i små biter på ca. 2×2 cm.

  • Varm opp en kjele med Vita Hjertego’ Flytende på middels høy varme, og fres løk og hvitløk til løken er blank, men ikke brunet.

  • Tilsett jordskokk, epler, poteter og hvite bønner i kjelen, og la det surre videre under omrøring i et par minutter.

  • Hell over kyllingbuljong og lettmelk i kjelen, og la suppen putre på svak varme i cirka 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør om av og til, slik at suppen ikke fester seg i bunnen.

  • Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

  • Server gjerne jordskokksuppen med jordskokkchips.

  • Jordskokkchips:

  • Skrell og del en jordskokk i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin.

  • Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje, og fres jordskokkskivene til de er gylne og sprø på begge sider, ca. 1 minutt på hver side.