Karrigryte med svin, epler og bønner


35 min.

Dette er en enkel og mettende karrigryte som sørger for en smakfull og varmende middag på kalde høstdager. Eplene gir en frisk og søt-syrlig smak på gryten, mens hvite bønner sørger for at den metter godt. Alt kokes i én gryte og samme gryte, slik at du sitter igjen med minst mulig oppvask.

Ingredienser

  • 2 stk epler
  • 1 stk brokkoli
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 400 gram strimlet svinekjøtt
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 380 gram hvite bønner
  • 2 ts karrilrydder
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 neve bladpersille (valgfritt)

Slik gjør du

  • Skrell eplene og del opp i små biter på 1 x 1 centimeter. Del brokkolien opp i små buketter.

  • Varm opp en gryte med Vita hjertego’ Flytende på middels varme og tilsett det strimlede svinekjøttet.

  • Stek svinekjøttet til det får en fin stekeskorpe, cirka fem minutter.

  • Ha i grønnsaksbuljong og tilsett hvite bønner, brokkoli og epler.

  • Rør inn karripulver, salt og pepper.

  • La karrigryten putre på middels lav varme i cirka 20 minutter, til du har en fyldig gryte.

  • Topp med en neve finhakket bladpersille om du ønsker.

  • TIPS: Tips! Vil du lage en vegetarisk gryte, kan du sløyfe svinekjøttet og i stedet tilsette mer grønnsaker bønner – for eksempel kidneybønner eller edamemebønner.