Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.
Dette er en oppskrift på deilige og saftige kyllingboller som er lett å lage. Denne retten vil barna elske. Servér retten glovarm med kokt fiberrik pasta, stekt sopp og en enkel salat.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kyllingboller:
    Ha kyllingkjøttdeig i en bolle og tilsett finhakket løk, mineralsalt, pepper og potetmel. Rør sammen til alt er godt blandet evt. ha alt i en foodprosessor og kjør i ca 30-40 sek.

  2. Kok opp vannet i en kjele.

  3. Ha litt lunkent vann i en kopp.  Dypp en spiseskje i vannet og fukt håndflaten. Ta så 1 spiseskje kjøttdeig på skjeen og rull boller i håndflaten vha spiseskjeen. Pass på at du har spiseskjeen og hånden fuktig hele tiden, da setter ikke kjøttdeigen seg fast.

  4. Legg kjøttbollene direkte oppi det småkokende vannet etterhvert som du lager dem ferdig. La kjøttbollene trekke i vannet i ca 10 minutter.

  5. Mens kjøttbollene trekker i vannet lager du en god tomatsaus av friske tomater.

  6. Tomatsaus:
    Vask tomatene, skjær et overfladisk snitt/kryss i tomatskinnet og legg tomatene i kokende vann i ca 1 min. Ta tomatene opp og skyll dem i rennende kaldt vann (legg dem gjerne i en bolle med kaldt vann). Når tomatene er kalde er det bare å dra av skinnet med en kniv. Skinnet kan være på tomatene men da blir ikke sausen like jevn og fin.

  7. Skjær tomatene uten skinn i små terninger og ha dem så i en liten kjele. Tilsett buljongterningen, laurbærbladet, vannet, tomatpuré, sukker og pepper. Rør godt om og la sausen koke under lokk på svak varme i 15 minutter, rør om av og til.

  8. Legg kyllingkjøttbollene i tomatsausen når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden.

  9. Steking av sopp:
    Rens og kutt soppen i skiver, stek den så i olje i 3-4 minutter til den er gylden brun og blank, soppen må snus ofte under steking. Tilsett pepper og mineralsalt. Legg på lokk slik at soppen holdes varm til servering.

  10. Pasta:
    Kok pasta etter anvisning på pakken men bruk mineralsalt istedenfor vanlig salt. Tilsett olje til det kokende vannet slik at pastaen ikke kleber seg.

  11. Når pastaen er ferdig kokt legges den på et serveringsfat eller tilbake i kjelen, tilsett noen dråper Vita hjertego olje og rør lett slik at oljen fordeler seg på pastaen.

  12. Ha pasta og kyllingkjøttboller med tomatsaus på en tallerken, ha over den stekte soppen og dryss til slutt over basilikum.

  13. Salat:
    Vask og rens alle grønnsakene godt, de kuttes så i mindre biter og has i en bolle.

  14. Klem ut saften av 1 stk appelsin og ha dette over salaten. Strø til slutt over pinjekjerner.

Antall porsjoner:

  • 1 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 350 g kyllingkjøttdeig eller kyllingfilet
  • 1 stk løk
  • 1 ts mineralsalt
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 l vann
  • 1 kn pepper
  • 8 stk blader fersk basilikum eller tørket
  • 3 stk tomater
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 stk buljongterning
  • 1.5 dl vann
  • 2 ts tomatpuré
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 kn pepper
  • 105 g champignon eller annen sopp
  • 0.5 ts mineralsalt
  • 300 g fiberrik pasta
  • 0.5 ts mineralsalt
  • 8 stk blader fersk basilikum eller tørket
  • 150 g issalat
  • 40 g ruccolasalat
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g agurk
  • 8 stk cherrytomater
  • 50 g pinjekjerner
  • 0.5 dl appelsinjuice

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Couscoussalat

Couscoussalat

Middels
50 min.
grove hamburgerbrød

Grove hamburgerbrød

Enkelt
90 min.
hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Enkelt
50 min.