Müslikjeks med nøtter og honning

Enkelt
30 min.
Prøv disse små og sprø herlighetene neste gang du får lyst på noe godt. Müslikjeks passer like godt i tursekken som til kaffen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 C°.

Ha musli i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med mandler, og kjør i 15 sekunder til du har en grov blanding.

Rør müsliblandingen med speltmel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, salt, flytende honning og rosiner til en deig.

Pisk eggedosis av rårørsukker og egg, og vend inn Vita Hjertego’ flytende. Bland alt til du har en jevn deig.

Sett teskjeer med deig på en bakepapirkledd stekeplate, du får omtrent 35 kjeks. Stek i 15 minutter, til de er gylne.

Müslikjeksene smaker aller best nystekte, men holder seg godt i en lufttett boks.

Antall porsjoner:

  • 300 g musli (kan erstattes med havregryn)
  • 100 g mandler
  • 1 dl sammalt speltmel, grov
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 2 ss flytende honning
  • 4 ss rosiner
  • 1 dl rårørsukker (kan evt. byttes med sukker)
  • 2 stk egg
  • 150 g Vita hjertego' Flytende

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Lignende oppskrifter

Grove vafler med havregryn

Grove vafler

Enkelt
30 min.
bringebærtrollkrem

Bringebærtrollkrem

Enkelt
20 min.
Bananpannekaker med friske bær

Bananpannekaker

Enkelt
20 min.