Müslikjeks med nøtter og honning
Enkel
30 min
Prøv disse små og sprø herlighetene neste gang du får lyst på noe godt. Müslikjeks passer like godt i tursekken som til kaffen.
Ingredienser
1 porsjon
300 g musli (kan erstattes med havregryn)
100 g mandler
1 dl sammalt speltmel, grov
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 klype salt
2 ss flytende honning
4 ss rosiner
1 dl rårørsukker (kan evt. byttes med sukker)
2 stk egg
150 g Vita hjertego’ Flytende
Produkter i oppskriften
Vita hjertego' Flytende
Vita hjertego’ Flytende er en flytende margarin som egner seg godt til steking og i rører eller a… Les mer
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 180 C° – over og undervarme.
2
Ha musli i en kjøkkenmaskin med knivblad sammen med mandler, og kjør i 15 sekunder til du har en grov blanding.
3
Rør müsliblandingen med speltmel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, salt, flytende honning og rosiner til en deig.
4
Pisk eggedosis av rårørsukker og egg, og vend inn Vita hjertego’ flytende.
5
Bland alt til du har en jevn deig.
6
Sett teskjeer med deig på en bakepapirkledd stekeplate, du får omtrent 35 kjeks. Stek i 15 minutter, til de er gylne.
7
Müslikjeksene smaker aller best nystekte, men holder seg godt i en lufttett boks.
Kommentarer