Ristede kikerter

Enkelt
50 min.
Ristede kikerter er supert som snacks når du har lyst på noe salt, eller som garnityr til for eksempel blomkålsuppe eller søtpotetsuppe. Her har vi laget en enkel variant med løk- og paprikakrydder, men smaken kan fint varieres med det du liker best av kryddere.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sett ovnen på 175  grader.

Skyll kikertene og tørk godt av dem. Bruker du tørre kikerter må de bløtlegges og kokes først. Følg da anvisningen på pakken.

Ha kikertene over i en skål. Hel over oljen og bland godt slik at alle kikertene blir dekket av olje.

Bland så krydderne før du strør det over kikertene og blander godt sammen. Spre kikertene utover bakepapir på en bakerist.

Stek kikertene midt i ovnen på over- og undervarme – 175  grader i 40 minutter.

Topp med litt kruspersille om du ønsker det og server i en skål med en skje..

 

Oppbevaring: Ristede kikerter smaker best om du spiser de nystekte. Om du ikke spiser alle samme kveld så bør de oppbevares i et lufttett glass. Da holder de seg best.

Tips: Om du ikke har cayennepepper så kan du for eksempel bruke chilikrydder. 

 

 

 

Antall porsjoner:

  • 2 bokser hermetiske kikerter (ca. 5-600 g)
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 2 ss løkpulver eller hvitløkspulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 klype cayennepepper
  • 2 ss sukker (kan sløyfes)
  • 1 neve Kruspersille

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Rødbethummus

Rødbethummus med lompechips

Enkelt
25 min.
grønnsakschips av beter

Ovnsbakte grønnsakschips av beter

Enkelt
50 min.
Ovnsbakte fries av rotgrønnsaker

Ovnsbakte fries av rotgrønnsaker

Enkelt
30 min.