
Denne rødbet- og fetasalaten med en frisk og syrlig dressing egner seg for eksempel godt til laks. Den søtlige og friske rødbeten er en fin smakskontrast til fetaosten. .
Ingredienser
- Salat:
- 500 gram ferdigkokte rødbeter
- 150 gram hel fetaost
- 3 ss finhakket bladpersille
- Dressing:
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss sitronsaft
- 3 ss Vita hjertego' Optimal olje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Slik gjør du
-
Del de ferdigkokte rødbetene i små biter på 1 x 1 centimeter. Ferdig kokte rødbeter fås kjøpt i de fleste butikker med litt godt utvalg.
-
TIPS: Om du ønsker å bruke ukokte rødbeter må de kokes i en kjele med vann på middels varme i cirka 45 minutter, til de er møre. Fjern skinnet før du deler dem i små biter på 1 x 1 centimeter.
-
Del fetaosten i små biter på 1 x 1 centimeter og finhakk bladpersillen.
-
Ha rødbeter og fetaost i en bolle og tilsett finhakket bladpersille.
-
Dressing
-
Finhakk hvitløk.
-
Bland sammen hvitløk, sitronsaft, Vita Hjertego’ Optimal olje, salt og pepper i en liten skål.
-
Ha dressingen over rødbet- og fetasalaten og bland det hele godt sammen.