Rødbet- og fetasalat


15 min.

Denne rødbet- og fetasalaten med en frisk og syrlig dressing egner seg for eksempel godt til laks. Den søtlige og friske rødbeten er en fin smakskontrast til fetaosten. .

Ingredienser

  • Salat:
  • 500 gram ferdigkokte rødbeter
  • 150 gram hel fetaost
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • Dressing:
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Del de ferdigkokte rødbetene i små biter på 1 x 1 centimeter. Ferdig kokte rødbeter fås kjøpt i de fleste butikker med litt godt utvalg.

  • TIPS: Om du ønsker å bruke ukokte rødbeter må de kokes i en kjele med vann på middels varme i cirka 45 minutter, til de er møre. Fjern skinnet før du deler dem i små biter på 1 x 1 centimeter.
  • Del fetaosten i små biter på 1 x 1 centimeter og finhakk bladpersillen.

  • Ha rødbeter og fetaost i en bolle og tilsett finhakket bladpersille.

  • Dressing

  • Finhakk hvitløk.

  • Bland sammen hvitløk, sitronsaft, Vita Hjertego’ Optimal olje, salt og pepper i en liten skål.

  • Ha dressingen over rødbet- og fetasalaten og bland det hele godt sammen.