Rødbethummus med lompechips

Enkelt
25 min.
I denne oppskriften har vi gjort en ny vri på den populære og velsmakende hummusen, ved å tilsette rødbeter. Ikke bare får du en mer smakfull hummus, du får også en fargefest på tallerkenen! Chipsen er laget av stekte speltlomper. Server dette neste gang du får besøk av gode venner eller når du får lyst på noe godt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Lompechips:

  1. Varm opp ovnen til 210 grader.

  2. Del opp speltlompene i 8 stykker ved å bruke en kniv eller et pizzahjul.

  3. Legg lompebitene på et bakepapir. Pensle lompene med et tynt lag Vita hjertego’ Optimal olje og strø over litt salt.

  4. Stek lompene på midterste rille i ovnen i 8 minutter. La de avkjøles helt før servering.

Rødbethummus:

  1. Ha rødbeter, hvitløk, kikerter, tahini og sitronsaft i en blender eller mos med en stavmikser.

  2. La blenderen eller stavmikseren gå mens du heller på oljen i en tynn stråle.

  3. Smak til med salt og pepper. Pynt med litt finhakket dill og sesamfrø.

  4. TIPS: Om du ikke får tak i ferdigkokte rødbeter kan du bruke ferske. Kok dem med skall i rikelig vann til de er møre, dette vil ta cirka 40-50 minutter. De er ferdige når du kan stikke en kniv inn uten for mye motstand. Avkjøl og skrell rødbetene før du bruker dem i oppskriften.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Parmesanbakt blomkål med chilimajones

Parmesanbakt blomkål med chilimajones

Enkelt
25 min.
Kremet hummus med avocado

Ekstra kremet og hjertego’ hummus

Enkelt
10 min.
grønnsakschips av beter

Ovnsbakte grønnsakschips av beter

Enkelt
50 min.