Sunn og sprø salat på Norgesglass

Enkelt
20 min.
Å oppbevare salaten i Norgesglass ser ikke bare fristende ut, det har også en praktisk funksjon. Ved å legge salaten lagvis i glasset med dressingen nederst, holder salaten seg sprø og frisk frem til lunsj – så lenge du passer på at glasset holder seg oppreist. Når det er tid for å nyte salaten, er det bare å passe på at lokket sitter godt på og riste glasset til dressingen har blandet seg med alle grønnsakene. Enkelt og supergodt!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.

Del brokkolien i buketter og kok i lettsaltet vann i 3 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann.

Del paprikaen og reddikene i skiver og riv gulroten med et rivjern. Grovhakk hjertesalaten.

Dressingen lager du ved å blande sammen Vita hjertego’ Optimal olje, timian og sitronsaft. Knus hvitløksfeddet og rør det inn i oljeblandingen.

Hell dressingen i bunnen av Norgesglasset. Legg deretter i brokkolien, for denne tåler å ligge i dressing utover dagen.

Legg så på pasta, paprika, reddiker, salat og gulrøtter og lukk glasset.

Når det er tid for å nyte salaten kan du riste glasset til dressingen har blandet seg med resten av ingrediensene og spise med gaffel.

Antall porsjoner:

  • 100 g fullkornspasta
  • 100 g brokkoli
  • 0.5 stk paprika
  • 2 stk reddiker
  • 1 stk gulrot
  • 0.5 stk hjertesalat
  • 0.25 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts tørket timian
  • 1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje