Sunn og sprø salat på Norgesglass


20 min.

Å oppbevare salaten i Norgesglass ser ikke bare fristende ut, det har også en praktisk funksjon. Ved å legge salaten lagvis i glasset med dressingen nederst, holder salaten seg sprø og frisk frem til lunsj – så lenge du passer på at glasset holder seg oppreist. Når det er tid for å nyte salaten, er det bare å passe på at lokket sitter godt på og riste glasset til dressingen har blandet seg med alle grønnsakene. Enkelt og supergodt!

Ingredienser

  • 100 g fullkornspasta
  • 100 g brokkoli
  • 0.5 stk paprika
  • 2 stk reddiker
  • 1 stk gulrot
  • 0.5 stk hjertesalat
  • 0.25 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts tørket timian
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  • Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.

    Del brokkolien i buketter og kok i lettsaltet vann i 3 minutter. Avkjøl under rennende kaldt vann.

    Del paprikaen og reddikene i skiver og riv gulroten med et rivjern. Grovhakk hjertesalaten.

    Dressingen lager du ved å blande sammen Vita hjertego’ Optimal olje, timian og sitronsaft. Knus hvitløksfeddet og rør det inn i oljeblandingen.

    Hell dressingen i bunnen av Norgesglasset. Legg deretter i brokkolien, for denne tåler å ligge i dressing utover dagen.

    Legg så på pasta, paprika, reddiker, salat og gulrøtter og lukk glasset.

    Når det er tid for å nyte salaten kan du riste glasset til dressingen har blandet seg med resten av ingrediensene og spise med gaffel.