Shakshouka


40 min.

Shakshouka stammer fra Midtøsten og består av posjerte egg og grønnsaker i en spicy tomatsaus. Styrken på sausen kan du variere ved å bruke mer eller mindre chili. Shakshouka egner seg særdeles godt som en smakfull frokost- eller brunsjrett og er et lettere alternativ til den tradisjonelle engelske frokosten mange har som frokostfavoritt.

Ingredienser

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk røde paprika
  • 6 stk tomater
  • 0.5 stk grønn chili
  • 0.5 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts paprikakrydder
  • 2 stk laubærblader
  • 4 stk egg
  • 1 neve bladpersille

Slik gjør du

  • Del løk og paprika i tynne skiver.

  • Finhakk tomater og chili.

  • Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje på middels høy varme og fres løk og paprika til løken er blank, men ikke brunet.

  • Tilsett chilien, sammen med tomatpuré, spisskummen, paprikapulver og laurbærblader. Stek videre på middels varme i 2-3 minutter.

  • Ha tomatene i stekepannen og la det hele småputre under lokk på lav varme i 20 minutter, til tomatene har gått i oppløsning og du har en tykk og fin saus. Tilsett litt vann underveis om sausen blir for tørr.

  • Lag fire små fordypninger i sausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. La det småputre under lokk i 8 minutter på middels varme, eller til eggehviten har blitt hvit.

  • Finhakk bladpersille og dryss over. Server gjerne sammen med godt grovt brød og margarin.