Spinatlefser


25 min.

Lefser, eller tortillas, laget med spinat en fin måte å få i seg ekstra grønnsaker på. Spinat gir deg blant annet jern, vitamin A og B-vitaminet folat. Kan brukes til vanlig taco eller for eksempel til frokost med egg og avokado. Oppskriften er laget med en blanding av fint og grovt mel, og gir seks lefser.

Ingredienser

  • 200 gram fersk spinat
  • 0.5 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 1.5 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1.5 dl finmalt hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  • Kok opp vann i en stor kjele, nok til at du får plass til all spinaten oppi.

  • Ha spinaten i det kokende vannet og la den koke i 2 minutter før du tar heller spinaten over i et dørslag og avkjøler i kaldt, rennende vann.

  • Bland spinaten med olje og kjør den glatt for eksempel med en foodprosessor, blender eller stavmikser.

  • Bland alt det tørre: mel, salt og bakepulver. Ved å gjøre dette først sørger du for at salt og bakepulver blir jevnt fordelt.

  • Bland spinatpureen sammen med melet og kna det sammen til en deig.

  • Del deigen i seks emner. Strø litt mel på benken og kjevle hver emne ut til en lefse. Den skal være ca. 3 til 5 millimeter tykk.

  • Stek i en tørr stekepanne på middels varme.