
Squashlasagne
Slik gjør du
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
Kjøttblanding
-
Finhakk løken.
-
Varm opp en stekepanne med Vita hjertego’ Flytende på middels varme.
-
Ha løken i stekepannen og fres den i 2 minutter. Tilsett karbonadedeigen og stek til den er gjennomstekt, cirka 5 minutter.
-
Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og pepper i stekepannen, og la det småkoke i 5 minutter.
Bechamelsaus
-
Varm opp en kjele med Vita hjertego´ Flytende på middels varme. Rør inn hvetemelet til det er godt blandet med margarinen, og tilsett melken. La det småkoke på svak varme i cirka 10 minutter.
-
Tilsett revet ost i sausen, rør om og sett til side.
-
Del squashen i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel.
-
Legg et lag med kjøttsaus i en ildfast form, så et lag med bechamelsaus og deretter et lag med squashskiver. Gjenta dette to ganger til og avslutt med revet ost på toppen.
-
Stek squashlasagnen på midterste rille i cirka 30 minutter, til osten er gyllen.
Antall porsjoner:
- KJØTTBLANDING
- 1 stk gul løk
- 2 ss Vita hjertego' Flytende
- 400 gram karbonadedeig
- 400 gram hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- BECHAMELSAUS
- 0.75 dl Vita hjertego' Flytende
- 2 ss hvetemel
- 5 dl lettmelk
- 50 gram revet lettost
- 2 stk squash
- 100 gram revet lettost til topping
Produkter i oppskriften
