Squashlasagne


55 min.

Å bytte ut pastaplatene i lasagnen med skiver av squash er en enkel og smakfull måte å få i seg en ekstra grønnsak. Prøv denne enkle varianten med få ingredienser, laget med karbonadedeig.

Ingredienser

  • KJØTTBLANDING
  • 1 stk gul løk
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 400 gram karbonadedeig
  • 400 gram hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • BECHAMELSAUS
  • 0.75 dl Vita hjertego' Flytende
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl lettmelk
  • 50 gram revet lettost
  • 2 stk squash
  • 100 gram revet lettost til topping

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

  • Kjøttblanding

  • Finhakk løken.

  • Varm opp en stekepanne med Vita hjertego’ Flytende på middels varme.

  • Ha løken i stekepannen og fres den i 2 minutter. Tilsett karbonadedeigen og stek til den er gjennomstekt, cirka 5 minutter.

  • Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, salt og pepper i stekepannen, og la det småkoke i 5 minutter.

  • Bechamelsaus

  • Varm opp en kjele med Vita hjertego´ Flytende på middels varme. Rør inn hvetemelet til det er godt blandet med margarinen, og tilsett melken. La det småkoke på svak varme i cirka 10 minutter.

  • Tilsett revet ost i sausen, rør om og sett til side.

  • Del squashen i tynne skiver på langs ved å bruke en ostehøvel.

  • Legg et lag med kjøttsaus i en ildfast form, så et lag med bechamelsaus og deretter et lag med squashskiver. Gjenta dette to ganger til og avslutt med revet ost på toppen.

  • Stek squashlasagnen på midterste rille i cirka 30 minutter, til osten er gyllen.