Stekt laks med blomkålris og avokadokrem

Enkelt
25 min.
Blomkålris er et supert alternativ til ris og en smart måte å få i seg mer grønnsaker på. Den smaker super sammen med stekt laks og avokadokrem, tilbehør som i tillegg gir kroppen mye av det umettede fettet vi anbefales å spise mer av. En super hverdagsmiddag med andre ord!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Avokadokrem:

  1. Mos avokadoen med en gaffel.

  2. Press saften av en lime.

  3. Bland den moste avokadoen med limesaft og Vita hjertego’majones. Smak til med salt og pepper om du ønsker det.

Blomkålris:

  1. Riv blomkålen grovt på et rivjern.

  2. Press ut saften av sitronen og vend inn.

  3. Fres blomkålen i en varm panne med Vita hjertego’ Flytende i cirka 3 minutter.

  4. Press hvitløken og vend inn. Krydre med salt og pepper etter smak, og la den stå under lokk mens du begynner på laksen.

Laks:

  1. Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en panne med Vita hjertego’ Flytende til den er gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt, i cirka 6 minutter.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Råkostsalat

Husmorskolens råkostsalat

Enkelt
15 min.
Kyllingboller i tomatsaus

Kyllingboller i hjemmelaget tomatsaus

Middels
50 min.
Couscoussalat

Couscoussalat

Middels
50 min.