Stekt laks med blomkålris og avokadokrem


25 min.

Blomkålris er et supert alternativ til ris og en smart måte å få i seg mer grønnsaker på. Den smaker super sammen med stekt laks og avokadokrem, tilbehør som i tillegg gir kroppen mye av det umettede fettet vi anbefales å spise mer av. En super hverdagsmiddag med andre ord!

Ingredienser

  • AVOKADOKREM:
  • 2 stk avokado
  • 3 ss Vita Hjertego' Lettmajones
  • 1 stk lime
  • BLOMKÅLRIS:
  • 1 stk blomkål
  • 0.5 stk sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • STEKT LAKS:
  • 800 g laks
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  • Avokadokrem:

  • Mos avokadoen med en gaffel.

  • Press saften av en lime.

  • Bland den moste avokadoen med limesaft og Vita hjertego’majones. Smak til med salt og pepper om du ønsker det.

  • Blomkålris:

  • Riv blomkålen grovt på et rivjern.

  • Press ut saften av sitronen og vend inn.

  • Fres blomkålen i en varm panne med Vita hjertego’ Flytende i cirka 3 minutter.

  • Press hvitløken og vend inn. Krydre med salt og pepper etter smak, og la den stå under lokk mens du begynner på laksen.

  • Laks:

  • Del laksefileten i porsjonsstykker og stek i en panne med Vita hjertego’ Flytende til den er gyllen på begge sider og akkurat gjennomstekt, i cirka 6 minutter.