
Gulrotkake i porsjonstørrelse er perfekt når du bare vil ha litt å kose deg med, uten å lage en hel kake. Denne er laget med litt grovere mel og med mindre søtning enn vanlig gulrotkake. Toppet med vaniljekesam i stedet for kremostglasur.
Ingredienser
- 1 stk egg
- 2 ss flytende honning
- 1 ss Vita hjertego' Flytende
- 0.5 ts kanel
- 0.25 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts bakepulver
- 3 ss sammalt hvetemel, finmalt
- 0.5 stk gulrot, revet
- 1 ss vaniljekesam til topping
Slik gjør du
-
Bland sammen egg, honning, flytendene Vita hjertego’, kanel, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og sammalt hvetemel til du har en klumpfri røre.
-
Riv gulroten på et fint rivjern og bland inn i røren.
-
Ha røren over i en kopp. Røren bør ikke dekke mer enn 2/3 av koppen for å unngå at den flyter over.
-
Stek kaken på maks styrke i mikrobølgeovnen i 1,5 minutt. Har du ikke mikrobølgeovn kan den stekes i vanlig ovn på 175 grader i 20 minutter.
-
La den avkjøle litt før du topper den med vaniljekesam, og nyt en liten kopp med sunn gulrotkake.