Sunn pai med halvgrov bunn, fylt med laks og spinat


60 min.

Denne paien med halvgrov bunn og er fylt med næringsrike ingredienser som egg, laks og spinat, og passer utmerket både til lunsj og middag. Frys den gjerne ned i porsjoner, så kan du ha den med i matpakken.

Ingredienser

  • 1.5 dl siktet hvetemel
  • 1 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 3 ss Vita hjertego' Margarin
  • 3 ss kaldt vann
  • 4 stk egg
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 dl lettmelk
  • 200 gram røkt laks
  • 200 gram fersk spinat

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 190 grader.

  • Kna sammen siktet og sammalt hvetemel og Vita hjertego’ Margarin. Ha i vann og form det til en deig.

  • Kjevle ut deigen og legg den i en godt smurt paiform.

  • Pisk eggene luftige i en bolle. Tilsett salt, pepper og melk. Bland inn spinat og laks.

  • Hell eggeblandingen over i paiformen.

  • Stek paien på midterste rille i ovnen i 40 minutter, til eggemassen har stivnet.

  • Tips! Du kan fint erstatte røkt laks med fersk, om du ønsker det.