Sunn smuldrepai med epler og havregryn

Enkelt
55 min.
Bakte epler får en fantastisk sødme, og det er noe av grunnen til at eplekaker og –paier alltid er populære på kakebordet. Her er de bakte eplene fått følge av kanel, honning og en knasende sprø smuldredeig laget av fiberrike havregryn. Dette er derfor en smuldrepai du fint kan spise til hverdags.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Varm opp ovnen til 180 grader.

Paibunn: 

Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, Vita hjertego’ Margarin og kaldt vann i en bolle, og elt med en K-krok til deigen kommer sammen.

Trykk paideigen ut i en paiform på 32 cm slik at deigen dekker alle sidene.

Fyll: 

Skrell eplene, fjern kjernen og del eplene i tynne skiver.

Legg epleskivene i en bolle. Dryss over kanel og honning og bland dette godt sammen.

Fordel epleskivene over paideigen.

Crumble: 

Bland sammen havremel, Vita hjertego’ Margarin og honning i en bolle og bruk hendene for å samle det sammen i en smuldredeig. Smuldre deigen over epleskivene.

Stek smuldrepaien på midterste rille i ovnen i 35 minutter.

Server gjerne den varme smuldrepaien med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Margarin

Vita hjertego’ Margarin

Lignende oppskrifter

Grove vafler med havregryn

Grove vafler

Enkelt
30 min.
bringebærtrollkrem

Bringebærtrollkrem

Enkelt
20 min.
Bananpannekaker med friske bær

Bananpannekaker

Enkelt
20 min.