Sunne brownies av søtpotet

Enkelt
45 min.
En smakfull og sunnere brownie som i tillegg er uten gluten og melk. I denne oppskriften får brownien deler av sødmen fra søtpotet, en ingrediens som også gjør brownien ekstra saftig. I tillegg til er det er brukt havremel i stedet for vanlig mel. Oppskriften gir ca. 16 biter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok til de er myke –  det tar cirka 10 minutter.

  3. Mos de kokte søtpotetene med en stavmikser.

  4. Tilsett resten av kakeingrediensene i søtpotetmosen og rør rundt til du har en jevn røre. Om du ikke har behov for at browniesene skal være glutenfrie kan denne fint lages med vanlig havremel.

  5. Kle en liten langpanne (ca. 30 x 22 cm) med bakepapir eller smør den inn med flytende Vita hjertego’.

  6. Hell røren over i formen og stek på nederste rille i 40 minutter.

Sjokoladeglasur:

  1. Kok opp kokosmelk i en liten kjele.

  2. Tilsett sjokoladebitene og rør rundt til du har en jevn og blank glasur.

  3. Dekk brownien med sjokoladeglasur og nyt!

  4. TIPS: Oppskriften er laget med  Vita hjertego’ Optimal, som inneholder planteoljer fra raps og solsikke.  Å erstatte mettet fett i kostholdet med umettet, som for eksempel planteoljer, bidrar sammen med et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil, til å opprettholde normale kolesterolverdier.

Antall porsjoner:

  • 350 gram søtpotet
  • 5 stk egg
  • 1 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 dl honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1.5 dl glutenfritt havremel
  • 6 ss kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 0.25 dl kokosmelk
  • 100 gram mørk sjokolade i biter

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Grove vafler med havregryn

Grove vafler

Enkelt
30 min.
bringebærtrollkrem

Bringebærtrollkrem

Enkelt
20 min.
Bananpannekaker med friske bær

Bananpannekaker

Enkelt
20 min.