Tabbouleh


30 min.

Tabbouleh er en bulgursalat med opprinnelse fra Midtøsten. Med urter som mynte og bladpersille passer den godt til for eksempel laks.

Ingredienser

  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl bulgur
  • 4 dl bladpersille
  • 1 dl mynte
  • 2 stk tomater
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du

  • Varm opp grønnsaksbuljongen i en kjele på middels høy varme.

  • Ha bulgur i en bolle og hell den varme grønnsaksbuljongen over. La det trekke i cirka 20 minutter.

  • Ha den ferdig trukkede bulguren over i en sil, og press ut den resterende væsken.

  • Finhakk bladpersille, mynte, tomater og vårløk og ha det over i en bolle.

  • Tilsett bulgur, sitronsaft, Vita hjertego’ Optimal olje og salt i bollen, og bland det hele godt sammen.