Thaisuppe med nudler

Enkelt
35 min.
Denne thaisuppen er rik på gode smaker og enkel å lage. Vi serverer den med ovnsbakte søtpoteter som gir en fantastisk sødme og risnudler som sørger for at suppemiddagen metter godt. Om du vil kan du tilsette enda mer grønnsaker i suppen, som for eksempel paprika, brokkoli eller strimler av gulrøtter.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.

  • Skrell søtpotetene og del dem i terninger på cirka 1 centimeter. Legg søtpotetbitene i en ildfast form og dryss over olje.

  • Bak i ovnen på midterste rille i 25 minutter. Lag suppen mens søtpotetene baker.

  • Start med å finhakke løk og hvitløk.

  • Varm opp en kjele på middels sterk varme med Vita hjertego’ Optimal. Stek løk og hvitløk til løken er myk, men ikke brunet.

  • Ha i grønnsaksbuljong, red curry paste, kokosmelk og soyasaus. Kok opp suppen og la den stå på svak varme mens du forbereder nudlene.

  • Kok opp vann i en kjele. Ta kjelen av varmen og legg i risnudlene. La de trekke i 4 minutter før du heller av vannet.

  • Server suppen med nudler og bakte søtpoteter. Topp med sukkererter, chili og koriander.

Antall porsjoner:

  • 2 stk søtpoteter
  • 4 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 ts thai red curry paste
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 1 ss soyasaus med mindre salt
  • 0.5 ts salt
  • 1 pk risnudler
  • 100 gram sukkererter
  • 1 stk chili
  • 1 neve koriander

Produkter i oppskriften

Vita hjertego optimal olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Lignende oppskrifter

Kremet gulrutsuppe med kikerter

Kremet gulrotsuppe med ristede kikerter

Middels
45 min.
Stekt laks med blomkålris og avokadokrem

Stekt laks med blomkålris og avokadokrem

Enkelt
25 min.
Buddha bowl med sitrusmajones

Buddha bowl med sitrusmajones

Enkelt
20 min.