Vegetarlasagne


70 min.

Vegetarlasagne er en super middagsrett for kjøttfrie dager, og en fin måte å få i seg mer grønnsaker. Denne vegetarlasagnen er fylt med grønnsaker som sopp, grønnkål og erter, som gir næring og smak, Ostesausen er laget med lettost og cottage cheese.

Ingredienser

  • GRØNNSAKSSAUS:
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk middels stor squash
  • 250 gram sopp
  • 150 gram grønnkål
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 100 gram frosne erter
  • 800 gram hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • OSTESAUS:
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • 300 gram cottage cheese
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • ØVRIG:
  • 200 gram revet lettost til topping
  • 10 stk lasagneplater av fullkorn

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  • Grønnsakssaus

  • Finhakk løk og hvitløk. Del squash og sopp i små biter på ca. 1 cm. Fjern stilken fra grønnkålen og riv opp bladene i middels store biter.

  • Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje på middels høy varme, og fres løk og hvitløk til løken er blank, men ikke brunet.

  • Tilsett squash og sopp, og fres sammen med løken i 2-3 minutter.

  • Ha i grønnkål og erter.

  • Tilsett hakkede tomater, salt, pepper og timian, og la sausen putre i 5 minutter.

  • Ostesaus:

  • Varm opp en kasserolle med Vita Hjertego’ Flytende og tilsett hvetemel. Rør om og spe inn melk, litt og litt av gangen til du har en tykk og jevn saus.

  • Tilsett cottage cheese og rør om til sausen er godt blandet.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Lasagne

  • Finn frem en middels stor ildfast form – ca. 20×30 cm.

  • Legg et lag med grønnsakssaus nederst i formen. Ha deretter på et lag med ostesaus og lasagneplater. Gjenta prosessen 2-3 ganger, avhengig av størrelsen på formen, og avslutt med grønnsakssaus og ostesaus.

  • Fordel revet ost på toppen.

  • Stekes vegetarlasagnen på midterste rille i 30 minutter.

  • La gjerne vegetarlasagnen hvile i cirka 10 minutter før den serveres slik at den får satt seg og server sammen med en frisk salat.

  • TIPS: Fyll gjerne lasagnen med de grønnsakene du har i kjøleskapet, særlig de som begynner å bli litt slappe – det er en fin måte å redusere matsvinn på. Du kan også lasagnen klardagen i forveien, og sett den ustekt i kjøleskapet. Da trenger du bare å varme den opp dagen etter, så er middagen klar på rekordtid!