Mills DA vinner kompetansepris

Tre av NHOs landsforeninger samarbeider årlig om konferansen Kompetanse for fremtiden, og hvert år deles Kompetanseprisen ut. Prisen går i år til Mills DA som har utmerket seg for sitt kompetansearbeid.

Tre av NHOs landsforeninger samarbeider årlig om konferansen Kompetanse for fremtiden, og hvert år deles Kompetanseprisen ut. Prisen går i år til Mills DA som har utmerket seg for sitt kompetansearbeid.

NHO Reiseliv, NHO Mat og Landbruk, og NHO Mat og Drikke representerer 3 700 medlemsbedrifter med 100 000 ansatte. Alle de respektive næringene har per dags dato stort behov for kompetent arbeidskraft. Å sikre kompetanse for fremtiden er essensielt for å sikre trygg og lønnsom drift i næringslivet, og derfor deles kompetanseprisen ut hvert år.

Mills DA vinner i år Kompetanseprisen fordi selskapet gjennom en årrekke har arbeidet målrettet for å øke rekrutteringen til matfagene og synliggjøre matindustrien. I juryens begrunnelse står det blant annet følgende; Årets vinner er en fremragende ambassadør for fagopplæringen. I forbindelse med utvidelse av fabrikken i vinteren 2014, formaliserte bedriften et samarbeid med Glemmen videregående skole i Fredrikstad om økt satsing på matfagene. I tillegg til at samarbeidsavtalen og betydningen av rekruttering ble gitt hovedfokus under markeringen av fabrikkåpningen, skjenket årets vinner et komplett prosessanlegg til sin lokale skole for bruk i undervisningen. Videre bruk planlegges nå i samarbeid mellom skolen, årets vinner og flere andre bedrifter i regionen. Denne satsingen er vesentlig for å øke søkningen til matindustrien slik at arbeidskraftbehovet kan møtes med faglært arbeidskraft.

- At flere velger yrkesfaglig utdanning, og at det satses på utvikling og kompetansebygging blant operatører, er avgjørende for at vi skal opprettholde og utvikle norsk industri. Det er så mange drivende dyktige, engasjerte og kompetente medarbeidere i våre fabrikker, som hver dag jobber iherdig for at vi alle kan nyte de kjente og knallgode Mills-produktene, sier Kristin Holter, Organisasjonsdirektør i Mills DA.

Hedret også en ansatt

Juryen til Landskonferansens kompetansepris ønsket også å minnes en tidligere ansatt i Mills DA. Tor Petlund brant for fagopplæring, for ungdom under utdanning og for at de stolte tradisjoner i fag- og yrkesopplæringen må holdes i hevd i Norske håndverks- og industribedrifter. Tor Petlund gikk bort i desember 2013. Hans engasjement lever heldigvis videre både i Mills DA og i Norsk fag- og yrkesopplæring.


For mer informasjon eller høyoppløste bilder, vennligst kontakt:
Øyvind Vederhus Kommunikasjonssjef oyvind.vederhus@mills.no 951 37 950

På bildet fra høyre: Ordføreren i Asker, Lene Conradi. Klubbleder for fagforeningen NNN i Fredrikstad, Øyvind Brostrøm fra Mills DA. Organisasjonsdirektør i Mills DA, Kristin Holter og Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Birgitte Jordahl.Lignende nyheter

Dette er nyvinningene fra Mills i 2016

16.02.16
Melange med smak av smør, en enda sunnere kaviar og kalde sauser fra Sverige er blant nyhetene fra Mills som lanseres under årets første produktslipp i dagligvarehandelen

– Foreldrenes bekymringer er blitt et samfunnsproblem

19.11.15
2 av 3 mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt eller anstrengt forhold til mat og kropp. Over halvparten av fedrene bekymrer seg også. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Respons Analyse. 543 foreldre med barn under 18 år har svart på den ferske undersøkelsen, som også viser at foreldre og venner er de aller sterkeste påvirkerne i barnas liv når det gjelder matholdninger

Delikat lanserer Eggesalat

14.09.15
Ny påleggsalat kommer nå i butikkene 15. september. Delikat Eggesalat er laget med egg fra norske høner, Mills majones og knasende gressløk.

– Nå trenger vi matro!

27.05.15
Det går knapt en dag uten at vi blir bombardert med diett-tips og motstridende kostholdsråd fra blogger, medieoppslag og nær omgangskrets. Nå er 8 av 10 nordmenn lei av forvirringen, viser en ny undersøkelse. – Det er på tide å ta matroen tilbake, sier Mills-sjefen.

- Det beste kostholdet er diettfritt

11.05.15
En ny norsk studie viser at små og enkle grep i kostholdet reduserer kolesterolet betraktelig, som gir redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Funnet bekrefter dermed at man fint kan leve og spise som normalt, uten sære dietter, og likevel gjøre noe bra for kroppen sin.

Coleslaw til folket

06.02.15
Pulled pork har vært en av de største it-trendene på matfronten det siste året. Ett av tilbehørene som ofte går hånd i hanske med denne retten er coleslaw, og derfor lanserer nå Delikat sin egen coleslaw i dagligvarehyllen. Delikat coleslaw er stappfull av fristende råvarer, og smaken er syrlig og fin slik den opprinnelig skal være.