1 kr til Hjertesaken

Vita hjertego’ lanserer «1 kr til Hjertesaken», en støtteordning som bevilger midler til forebyggende hjertehelse. For hver solgte Vita hjertego’ Proaktiv vil 1 kr gå til å forskning og grasrotaktiviteter. Totalt 700.000 kr skal deles ut i 2015.

Vita hjertego’ lanserer «1 kr til Hjertesaken», en støtteordning som bevilger midler til forebyggende hjertehelse. For hver solgte Vita hjertego’ Proaktiv vil 1 kr gå til å forskning og grasrotaktiviteter. Totalt 700.000 kr skal deles ut i 2015.

Kosthold har stor betydning for helsen vår og med bare små grep kan vi gjøre store forskjeller. Mills DA og Vita hjertego’ har lang tradisjon på å benytte forskningsbasert kunnskap. Margarinen Vita hjertego’ Proaktiv ble til gjennom nært samspill med forskningsmiljøer, og bidrar til bedre hjertehelse gjennom dokumentert, kolesterolreduserende effekt. Vita hjertego’ lanserer derfor «1 kr til Hjertesaken» hvor hver solgte Vita hjertego’ Proaktiv gir 1 kr til forskning og forebygging av hjerte- og karsykdommer, samt grasrotaktiviteter som bidrar til å gjøre nordmenn sunnere.

Hvem kan få støtte?

Støtte kan gis til både enkeltpersoner, organisasjoner og forskningsprosjekter. Hjertevennlig kosthold vil være prioritert og prosjektene må være i tråd med helsemyndighetenes kostholdsanbefalinger. «1 kr til Hjertesaken» utlyser for 2015 opptil Kr. 700.000 fordelt på prosjekter innen forskning og andre forebyggende aktiviteter. Bevilgningen fordeles til ett eller flere prosjekter med opptil kr. 500 000 til forskning og kr. 200 000 på annen aktivitet. Les mer på www.vitahjertego.no

Lignende nyheter

Dette er nyvinningene fra Mills i 2016

16.02.16
Melange med smak av smør, en enda sunnere kaviar og kalde sauser fra Sverige er blant nyhetene fra Mills som lanseres under årets første produktslipp i dagligvarehandelen

– Foreldrenes bekymringer er blitt et samfunnsproblem

19.11.15
2 av 3 mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt eller anstrengt forhold til mat og kropp. Over halvparten av fedrene bekymrer seg også. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Respons Analyse. 543 foreldre med barn under 18 år har svart på den ferske undersøkelsen, som også viser at foreldre og venner er de aller sterkeste påvirkerne i barnas liv når det gjelder matholdninger

Delikat lanserer Eggesalat

14.09.15
Ny påleggsalat kommer nå i butikkene 15. september. Delikat Eggesalat er laget med egg fra norske høner, Mills majones og knasende gressløk.

– Nå trenger vi matro!

27.05.15
Det går knapt en dag uten at vi blir bombardert med diett-tips og motstridende kostholdsråd fra blogger, medieoppslag og nær omgangskrets. Nå er 8 av 10 nordmenn lei av forvirringen, viser en ny undersøkelse. – Det er på tide å ta matroen tilbake, sier Mills-sjefen.

- Det beste kostholdet er diettfritt

11.05.15
En ny norsk studie viser at små og enkle grep i kostholdet reduserer kolesterolet betraktelig, som gir redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Funnet bekrefter dermed at man fint kan leve og spise som normalt, uten sære dietter, og likevel gjøre noe bra for kroppen sin.

Coleslaw til folket

06.02.15
Pulled pork har vært en av de største it-trendene på matfronten det siste året. Ett av tilbehørene som ofte går hånd i hanske med denne retten er coleslaw, og derfor lanserer nå Delikat sin egen coleslaw i dagligvarehyllen. Delikat coleslaw er stappfull av fristende råvarer, og smaken er syrlig og fin slik den opprinnelig skal være.