Dette er nyvinningene fra Mills i 2016

Melange med smak av smør, en enda sunnere kaviar og kalde sauser fra Sverige er blant nyhetene fra Mills som lanseres under årets første produktslipp i dagligvarehandelen

Melange med smak av smør, en enda sunnere kaviar og kalde sauser fra Sverige er blant nyhetene fra Mills som lanseres under årets første produktslipp i dagligvarehandelen

– Produktslippet i februar er som vanlig veldig spennende. Når vi utvikler nye produkter ønsker vi selvsagt å treffe godt på hva forbrukerne ønsker seg i butikkhyllene, og vi får som oftest raskt tilbakemeldinger på om vi har lykkes eller ikke. Nyhetene som kommer i år er blant de mest lovende nyvinningene på flere år, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Mills DA.

Vederhus mener at både forbrukere og ikke minst ansatte ser frem til slippet, som etterhvert har blitt en begivenhet både for forbrukerne, media og ikke minst ansatte i Mills selv.

Stor tro på Melange med smørsmak

En av de største nyhetene for Mills i 2016 er Melange med smør- og rapsolje, som kombinerer enkelhet ved at det er flytende, med en smak av smør som er så viktig for mange nordmenn.

– Umettet fett fra rapsoljen gjør dette til et sunt og smakfult alternativ til smør, samtidig som vi ivaretar de gode egenskapene til steking og baking man får når man velger Melange. Det er første gang på mange år at Mills tilbyr et smørinnblandet produkt som et alternativ til ren margarin, og vi er spente, sier Joakim Antonsen, produktsjef for Melange i Mills-konsernet.

I påleggskategorien kommer Mills Polarkaviar med høyt innhold av Omega 3, samt lavere sukker- og saltinnhold enn i Mills originale kaviar. Den gjør det enkelt å være sunn i hverdagen – kun to skiver er nok til å dekke dagsbehovet for Omega 3.

– I Polarkaviar har vi brukt rene norske råvarer og utviklet et produkt hvor sunnhet ikke går på bekostning av smak, sier produktsjef for kaviar Julie Heide Lund. Den har den samme gode smaken som bare Mills kaviar har.

Smakfullt middagstilbehør

En annen kategori Mills satser på i år er tilbehør til hverdagsmiddagen. Kalde sauser har lenge vært svært populært i Sverige, og med Lohmanders gjør Mills et populært produkt og en populær merkevare tilgjengelig i Norge.

– Sverige ligger vel et lite stykke foran Norge når det kommer til mattrender, og vi tror at kalde sauser kan øke i omfang også på norske middagsbord. Derfor henter vi matentusiasten Bertil Lohmanders folkekjære bearnaise og andre sauser til norske butikker, sier produktsjef for Lohmanders Pål Strutz.

– Bearnaisesausene kan nytes kalde som varme, men smaker aller best romtemperert, og kommer i beger klare for servering. Aioli og remulade er allerede forholdsvis populært i Norge, men har kanskje ikke etablert seg til hverdagsmåltider enda?

Delikat med spicy byggryn og ratatouille

I tillegg lanserer Delikat to nye alternativer til middagstilbehør - ratatouille og byggrynsalat med smak av cherry pepper, appelsin og spisskummin. Førstnevnte inneholder hele 95 prosent grønnsaker og kun 3 prosent fett, og kan nytes av alle ettersom den er helt fri for allergener. Den nye byggrynsalaten er en ny og spennende smaksvariasjon til den populære byggrynsalaten som ble lansert i fjor høst.

Økologisk peanøttsmør

Mills lanserer også sitt første økologiske produkt, Mills Økologisk Peanut Butter.

– I februar i fjor relanserte vi vårt originale peanøttsmør med 20 % mer peanøtter, og dette har blitt godt mottatt i markedet. Nøtteinnhold har vist seg å være veldig viktig for forbrukerne – så nå går vi hele veien, sier Renate Aspevik, senior produktsjef for søtpålegg i Mills.

Det økologiske peanøttsmøret er helt unikt med hele 99,4 prosent peanøtter, resten av produktet er havsalt. Pålegget er ikke tilsatt sukker og inneholder ingen tilsetningsstoffer. Smaken er naturlig søt.

– Endelig kan vi presentere et økologisk og naturlig peanøttsmør, som nesten utelukkende består av peanøtter. Vi gleder oss til å se hvordan det blir tatt imot av forbrukerne, sier Aspevik.

Enda et sunt valg til hverdagsfrokosten

Vita hjertego’ stiller høye ernæringskrav til innholdet i sine produkter, og nå lanseres ristet müsli med nøtter og honning som er en sunn og velsmakende kornblanding. Den inneholder hele 24 prosent fiber, 70 prosent fullkorn og 3 prosent betaglukan, som har en positiv effekt på kolesterolet.

– Vi ser at mange synes det er vanskelig å vite hvilke kornblandinger som er sunne og ikke, når man skal ta et valg i frokosthylla. Med Vita hjertego’ kan man være trygg på at man har gjort et godt valg, og nå gir vi folk enda et alternativ å velge i, avslutter produktsjef for Vita hjertego’, Cathrine Landmark Siem.

Endelig et ferskpålegg med laks

Fra Delikat får vi også en smakfull påleggssalat med varmrøkt laks. Den innholder hele 40 prosent laks fra den norske kysten. Selv om produkter av fisk er vanlig i fiskenasjonen Norge, så er ferske pålegg med fisk noe som har manglet.

– Vi ser at nordmenn spiser mer fisk enn tidligere, og nordmenn elsker laks både til middag og på brødskiva. Vi er veldig fornøyd med å nå kunne tilby en påleggssalat som inneholder laks og som vi tror er et etterlengtet produkt i salathyllen, sier Trine Eliassen, junior produktsjef for Delikat i Mills.

De nye produktene er tilgjengelige i butikk fra midten av februar.


For mer informasjon, kontakt

Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Mills DA, tel 951 37 950

Lignende nyheter

– Foreldrenes bekymringer er blitt et samfunnsproblem

19.11.15
2 av 3 mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt eller anstrengt forhold til mat og kropp. Over halvparten av fedrene bekymrer seg også. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Respons Analyse. 543 foreldre med barn under 18 år har svart på den ferske undersøkelsen, som også viser at foreldre og venner er de aller sterkeste påvirkerne i barnas liv når det gjelder matholdninger

Delikat lanserer Eggesalat

14.09.15
Ny påleggsalat kommer nå i butikkene 15. september. Delikat Eggesalat er laget med egg fra norske høner, Mills majones og knasende gressløk.

– Nå trenger vi matro!

27.05.15
Det går knapt en dag uten at vi blir bombardert med diett-tips og motstridende kostholdsråd fra blogger, medieoppslag og nær omgangskrets. Nå er 8 av 10 nordmenn lei av forvirringen, viser en ny undersøkelse. – Det er på tide å ta matroen tilbake, sier Mills-sjefen.

- Det beste kostholdet er diettfritt

11.05.15
En ny norsk studie viser at små og enkle grep i kostholdet reduserer kolesterolet betraktelig, som gir redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Funnet bekrefter dermed at man fint kan leve og spise som normalt, uten sære dietter, og likevel gjøre noe bra for kroppen sin.

Coleslaw til folket

06.02.15
Pulled pork har vært en av de største it-trendene på matfronten det siste året. Ett av tilbehørene som ofte går hånd i hanske med denne retten er coleslaw, og derfor lanserer nå Delikat sin egen coleslaw i dagligvarehyllen. Delikat coleslaw er stappfull av fristende råvarer, og smaken er syrlig og fin slik den opprinnelig skal være.

Trendy med bulgur og byggryn

06.02.15
I følge Norsk Spisefakta har gryn, korn og bønner blitt en svært populær råvare blant nordmenn og er for tiden i sterk vekst. Derfor vil du nå i februar finne tilbehørsnyhetene Delikat Byggryn og Delikat Bulgur i butikkhyllene. Disse passer perfekt til kylling, fisk og kjøtt, og er et spennende alternativ til den klassiske poteten og risen.