Mills DA vinner prestisjetung pris fra NHO

Forrige uke på temadagen til NHO Mat og Drikke ble Mills DA kåret til «Årets mat- og drikkeprodusent 2014». Prisen ble overrakt av statsråd Sylvi Listhaug.

Forrige uke på temadagen til NHO Mat og Drikke ble Mills DA kåret til «Årets mat- og drikkeprodusent 2014». Prisen ble overrakt av statsråd Sylvi Listhaug.

– Dette betyr veldig mye, og nå er vi veldig stolte og glade. Jeg likte spesielt at de i begrunnelsen vektla arbeidet som vi har gjort over mange år. Det å jobbe langsiktig og bygger sten på sten er noe som kjennetegner oss veldig, sier organisasjonsdirektør Kristin Holter.

Mills DA er svært fornøyde med at arbeidet de gjør få en slik anerkjennelse – Det er veldig tydelig at Mills DA satser på oss, de ansatte. Det er mye fokus på kurs og opplæring og på personlig utvikling, sier innovasjonsdirektør Dorthe G. Brudvik. – Også vi som jobber med ytre salg møtes oftere enn det som er vanlig, og det er en sterk kultur for å hjelpe hverandre, lære av hverandre og bygge en lærende kultur, sier salgskonsulent og tillitsvalgt Stein Gunnar Olsen i Mills.

– Og så er det at vi jobber seriøst med sunne produkter en sterk motivasjon, og vi har merkevarer som betyr mye for mange. Vi var veldig tidlig ute med forskning og å spille på lag med helsemyndighetene. Det skal vi fortsette med, lover Kristin Holter.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Mills DA som ble startet i 1885, har lange tradisjoner for et meget godt og forsvarlig arbeidsmiljø som utvikles i samarbeid med de ansatte. Målet er et mest mulig effektivt arbeid og størst mulig trivsel blant alle som arbeider i bedriften.

Bedriften har investert mye penger og forskningsressurser for å dokumentere og underbygge helsepåstandene i bedriftens produkter. Mills DA fremstår i dag som en helintegrert og effektiv næringsmiddelbedrift med fokus på hele verdikjeden, fra forskning og produktutvikling til merkevarebygging og salg.

Bedriften har over flere år satset systematisk på kompetanseutvikling av de ansatte og deltok som referansebedrift i matindustriens kompetanseprosjekt FEED som ble avsluttet i 2013». I tillegg trekkes bedriftens samfunnsansvar frem.

Årets Mat- og drikkeprodusent ble innstiftet av NHO Mat og drikke i 2012. Da vant Nidar, mens Lofotprodukt stakk av med seieren i 2013. I år var det tre kandidater i finalen: Mills, Q-meieriene og Lerum.


Lignende nyheter

Dette er nyvinningene fra Mills i 2016

16.02.16
Melange med smak av smør, en enda sunnere kaviar og kalde sauser fra Sverige er blant nyhetene fra Mills som lanseres under årets første produktslipp i dagligvarehandelen

– Foreldrenes bekymringer er blitt et samfunnsproblem

19.11.15
2 av 3 mødre er bekymret for at barna skal utvikle et usunt eller anstrengt forhold til mat og kropp. Over halvparten av fedrene bekymrer seg også. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Respons Analyse. 543 foreldre med barn under 18 år har svart på den ferske undersøkelsen, som også viser at foreldre og venner er de aller sterkeste påvirkerne i barnas liv når det gjelder matholdninger

Delikat lanserer Eggesalat

14.09.15
Ny påleggsalat kommer nå i butikkene 15. september. Delikat Eggesalat er laget med egg fra norske høner, Mills majones og knasende gressløk.

– Nå trenger vi matro!

27.05.15
Det går knapt en dag uten at vi blir bombardert med diett-tips og motstridende kostholdsråd fra blogger, medieoppslag og nær omgangskrets. Nå er 8 av 10 nordmenn lei av forvirringen, viser en ny undersøkelse. – Det er på tide å ta matroen tilbake, sier Mills-sjefen.

- Det beste kostholdet er diettfritt

11.05.15
En ny norsk studie viser at små og enkle grep i kostholdet reduserer kolesterolet betraktelig, som gir redusert risiko for hjerte- og karsykdommer. Funnet bekrefter dermed at man fint kan leve og spise som normalt, uten sære dietter, og likevel gjøre noe bra for kroppen sin.

Coleslaw til folket

06.02.15
Pulled pork har vært en av de største it-trendene på matfronten det siste året. Ett av tilbehørene som ofte går hånd i hanske med denne retten er coleslaw, og derfor lanserer nå Delikat sin egen coleslaw i dagligvarehyllen. Delikat coleslaw er stappfull av fristende råvarer, og smaken er syrlig og fin slik den opprinnelig skal være.