For mange er de lange skiturene i frisk luft selve høydepunktet med påsken. Synet av nysnø som henger tungt på grantrærne og følelsen av kulda som biter i kinnene, er grunn nok til å komme seg ut i løypa.

Men uten en skikkelig god matpakke kan det fort føles uoverkommelig å forlate sofaens varme til fordel for slitte bindinger og klister. Og en iskald appelsin som må skrelles med frosne fingre frister i hvert fall ikke nok til å bli med. Heldigvis er det enkelt å lage en mettende og god matpakke som kommer til å friste med seg selv de største skeptikerne ut i løypa.

Oppskriftene under kan både serveres alene eller pakkes sammen til en skikkelig stor matpakke. Felles for dem alle er at de er enkle å lage, enkle å frakte med seg og enkle å spise med en vott under den ene armen og stavene under den andre.

La deg inspirere av oppskriftene under, og få med deg skiskeptikerne ut i løypa:

Wraps med grønnsaker og skinke

Du trenger (2 porsjoner):

  • 2 fullkornstortillaer
  • 1 gulrot, i staver
  • ¼ agurk, i staver
  • ½ rød paprika, i skiver
  • 2 håndfuller babyspinat
  • 4 skiver kokt skinke
  • 2 ss fetaost, oppsmuldret
  • 2 ts Soft Flora

Slik gjør du:

  1. Smør Soft Flora utover tortillaene, og legg to skiver kokt skinke på hver tortilla.
  2. Fordel grønnsakene mellom de to tortillaene og smuldre fetaost over.
  3. Brett endene over og rull tortillaene sammen. Pakk dem inn i matpapir og del dem i to. Dette gjør wrapsene enklere å spise.

Supersaftig bananbrød

Du trenger:

  • 3 overmodne bananer
  • 3 egg
  • 70 g havremel
  • 80 g sammalt, grovt mel
  • 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl melk
  • 1 neve hakkede nøtter (f.eks. hasselnøtter)
  • Soft Flora til servering

Slik gjør du:

  1. Mos bananene i blender eller med stavmikser. Bland alle ingrediensene sammen og rør godt til en jevn røre.
  2. Hell i en brødform med bakepapir (vi har brukt en på ca. 30 cm), tilsett hakkede nøtter og vend litt rundt så det fordeler seg.
  3. Stekes på 175 grader i 40-50 minutter til brødet er gjennomstekt. Avkjøles på rist.
  4. Del i skiver og smør Soft Flora på skivene. Legg i en matboks med matpapir mellom hver skive.

Tips: Bytt ut en av bananene med en avokado, så får du lurt litt mer av det sunne fettet inn i brødet!

Grove muffins

Grove muffins med squash og pinjekjerner er godt og mettende i matpakken. Lag dem kvelden i forveien, så er alt klart til skituren.

Du trenger:

  • 300 g squash, revet
  • 50 g Soft Flora Steke og bake
  • 2 egg
  • 25 g sukker
  • 35 g revet parmesan
  • 175 g sammalt hvetemel
  • 1 t. bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 35 g ristede pinjekjerner

Slik gjør du:

  1. Tørk den revede squashen i et rent kjøkkenhåndkle. Smelt Soft Flora og pisk sammen med egg, sukker, salt og parmesan.
  2. Sikt inn mel og bakepulver. Rør inn pinjekjerner og squash, og hell blandingen i muffinsformer.
  3. Stekes på 225 grader i 15 min.

Tips: Bytt ut litt av melet med en neve havregryn for en enda grovere og mer mettende variant. Muffinsene kan fylles med nesten alt, så er du ikke så glad i squash, er for eksempel brokkoli og skinke kjempegodt.

Knasende sprø toast

Du trenger (2 porsjoner):

  • 4 skiver grovt brød
  • 4 skiver gulost
  • 4 skiver krydderskinke
  • Noen skiver tomat, kjernen fjernet
  • 2 ts pesto
  • 2 ts Soft Flora
  • Frisk basilikum

Slik gjør du:

  1. Smør Soft Flora på utsiden av skivene. Dette er med på å gjøre toasten saftig og sprø. Snu skivene og smør deretter på pesto.
  2. Dekk to av skivene med ost, skinke og tomat, legg noen kvaster frisk basilikum på toppen og legg på resten av brødskivene. Stek i toastjern eller vaffeljern til de er ordentlig sprø på utsiden – og rykende varme på innsiden så osten smelter.
  3. La avkjøles litt, og pakk med i en matboks.

Dette trenger du:

  • Soft Flora Lett
  • 6 skiver kalkunpålegg
  • ½ avokado
  • 1 håndfull babyspinat
  • 3 grove brødskiver

Slik gjør du:

  1. Smør Soft Flora Lett på skivene, og dekk to av dem med babyspinat.
  2. Del avokadoen i tynne skiver, og fordel dem utover de samme to skivene. Topp til slutt med kalkunpålegg.
  3. Legg brødskivene oppå hverandre, og del sandwichen i to. Pakk inn i matpapir, og nyt i skiløypa.