Enten du venter på neste måltid eller bare har lyst på noe godt, smaker det alltid godt med litt snacks. Med noen enkle grep som kan du gjøre favorittsnacksen litt sunnere. Resultatet er snacks som demper søtsuget og metter godt.

Marte Gjeitung Byfuglien er ernæringssjef i Mills og nevner flere måter en kan lage sunnere varianter av favorittsnacksen.

– De aller fleste oppskrifter på søt snacks inneholder mye raffinert sukker, men ofte kan du kutte sukkerinnholdet i snacks, kaker og desserter med opptil 30 prosent uten at det går noe særlig utover smaken, forteller ernæringssjefen.

Sliter du med søtsug på kvelden? Sjekk disse gode rådene for å dempe søtsuget.

Sunnere snacks med mer fiber og vitaminer

Et annet tips Byfuglien nevner er å tilsette kokt søtpotet eller revet squash i bakeoppskrifter.

– Disse sørger for at baksten blir supersaftig, samtidig som du tilfører mange nyttige vitaminer og mineraler.

Sjekk ut denne saftige brownien laget av søtpotet.

Valg av fettkilde har også mye å si for hvor sunn snacksen er. Ernæringssjef anbefaler derfor alltid å velge vegetabilske fettkilder med lite mettet fett og mer av det gode umettede fettet.

– Gode alternativer til fett er Vita hjertego’ Optimal olje eller Vita hjertego’ margarin, og ellers bør man velge magre meieriprodukter.

Et siste råd fra ernæringssjefen er å bytte ut det siktede hvetemelet med sammalt mel eller havregryn.

– Dette sørger for at du får mer fiber i baksten, noe som gir jevnere blodsukkerstigning og sørger for at du holder deg mett lenger, sier Byfuglien avslutningsvis.