Solskinnsboller er saftige kanelboller fylt med fyldig vaniljekrem og toppet med melisglasur. Dette er klassisker som passer godt til de fleste anledninger. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys dem ned. Da kan du enkelt servere solskinnsboller når gjestene kommer ved å varme de opp på 120 grader i 10 minutter. Oppskriften gir ca. 12 solskinnsboller.

Ingredienser

1 porsjon

Boller

500 gram siktet hvetemel
2.5 dl romtemperert melk
75 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts malt kardemomme
2 ts tørrgjær
1 stk egg (i deigen)
75 gram Melange

Fyll

3 ss sukker
2 ss kanel
1 pk vaniljekrem
1 stk egg (til pensling)

Melisglasur

3 dl melis
2 ss kaldt vann

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Lilje

    Kan man tilsette litt sammalt mel i ingrediensen? Jeg har et barnebarn som ikke tåler vanlig hvetemel.

    • sorsig

      Hei Lilje, og takk for spørsmål! Er det glutenallergi, ville jeg testet bokhvete i stedet. Ellers skal det gå greit å bytte ut hvetemelet med finmalt fullkornshvetemel for eksempel, eller evt speltmel om det er selve hveten som ikke går? Lykke til 🙂

  • Medsides

    Dekk bollen med plastfolie eller et kjokkenhandkle og la deigen heve til dobbel storrelse. Det bruker a ta om lag 1 time.  Mens den hever, lager du fyllet.

    • Signe Marie

      Hei, og takk for innspill! Det kan variere litt ut ifra temperatur og fuktighet, men rundt én time kan være nok til at deigen har hevet seg til dobbel størrelse. Her er flere triks for optimal heving av gjærbakst 🙂 https://mills.no/melange/hevetriks-luftigere-bakst/