Couronne – fransk julekringle

Middels
210 min.
Couronne er en tradisjonell fransk julekringle som byr på det beste av julens smaker; søte aprikoser, mandler og fyldig marsipan. I tillegg til å smake helt fantastisk, er den også lekker å se på og vil garantert være midtpunktet på festbordet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Gjærdeig: 

  2. Bland sammen hvetemel, sukker, tørrgjær, vaniljesukker og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Ha i melk og egg, og elt deigen i 10 minutter.

  3. Tilsett Olivero margarin og elt deigen i 10 minutter til. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.

  4. Dryss mel over kjøkkenbenken. Ha deigen over på benken og kjevle den til et rektangel på cirka 35×20 centimeter.

  5. Fyll:

  6. Bland sammen Olivero margarin, brunt sukker og mel i en liten skål.

  7. Finhakk de tørkede aprikosene og valnøttene og tilsett i sukkerblandingen. Riv skallet fra appelsinen på et fint rivjern og bland inn i sukkerblandingen.

  8. Smør deigen med sukkerblandingen slik at den er jevnt fordelt over hele deigen.

  9. Kjevle ut marsipanen til like stort rektangel som deigen og legg den over.

  10. Rull deigen sammen på langs som en rullekake. Bruk en skarp kniv og del deigen i to, men la den henge sammen på toppen – som to bein.

  11. Flett beina sammen og samle endene, slik at det blir en kringle/krans. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la deigen etterheve i 45 minutter.

  12. Varm opp ovnen til 200 grader.

  13. Stek kringlen på midterste rille i 45-50 minutter.

  14. Varm opp aprikossyltetøyet i en liten kjele slik at det blir tyntflytende. Så fort kringlen er ferdigstekt, pensler du toppen av kringlen med aprikossyltetøyet. Dette gir både fin glans og smak til kringlen.

  15. La kringlen avkjøle helt før du pynter den.

  16. Bland sammen melis og vann, og fordel glasuren over kringlen. Dryss over skivede mandler.

Antall porsjoner:

  • GJÆRDEIG:
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 75 gram sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 2.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 75 gram Olivero Original
  • FYLL:
  • 100 gram Olivero Original
  • 75 gram brunt sukker
  • 35 gram siktet hvetemel
  • 60 gram valnøtter
  • 120 gram tørkede aprikoser
  • 1 stk appelsin, skallet
  • 400 gram marsipan
  • TOPPING:
  • 50 gram aprikossyltetøy
  • 150 gram melis
  • 1 ss vann
  • 50 gram skivede mandler

Produkter i oppskriften

Olivero beger

Olivero Original

Lignende oppskrifter

søte empanadas med sjokolade

Søte empanadas med sjokolade

Enkelt
75 min.
Pane bianco med smaker fra soltørkede tomater, parmesan og basilikum

Fylt pane bianco

Middels
190 min.
Italienske julekjeks med ricotta

Italienske julekjeks med ricotta

Enkelt
45 min.