Fransk sjokoladekake

Enkelt
60 min.
Franske Olivier Roesch er konditor av yrke, og gir deg her oppskriften på en eksklusiv fransk sjokoladekake. Denne kaken har en intens og himmelsk sjokoladesmak, og er en saftig konfektkake med lange tradisjoner i Frankrike.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  2. Varm opp en kjele som er fylt med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.

  3. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.

  4. Ha i kokesjokolade og Flytende Olivero, og rør til ingrediensene har smeltet og er godt blandet.

  5. Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk godt til du har en eggedosis, cirka 5 minutter.

  6. Vend eggedosisen forsiktig inn i sjokoladeblandingen, og sikt deretter inn hvetemelet. Rør det hele svært forsiktig sammen. Rører du for kraftig vil du miste luften fra eggedosisen.

  7. Pensle en rund springform på 24 centimeter med Flytende Olivero.

  8. Ha røren over i springformen og stek sjokoladekaken på midterste rille i 25 minutter.

  9. Avkjøle kaken i formen.

  10. Dryss litt melis over toppen, og server gjerne sammen med vaniljeis, karamellis, vaniljesaus eller bringebærsaus.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Fanouropita

Fanouropita

Enkelt
60 min.
Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Italiensk sitronkake med mascarponekrem

Enkelt
55 min.
Vaniljekake med dulce de leche

Vaniljekake med dulce de leche

Enkelt
130 min.