Greske pitabrød

Enkelt
90 min.
Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til flere retter som souvlaki, greske kjøttboller, gyros og tzatziki. Denne oppskriften gir 8 pitabrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha tørrgjær, lunkent vann, Olivero Flytende, hvetemel og salt i en bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen.

  2. Dekk bakebollen med plast eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, og del den i 8 like store emner. Trill emnene til glatte boller og la dem ligge og hvile under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.

  4. Kjevle ut bollene til flate brød på cirka 15 centimeter i diameter.

  5. Dekk pitabrødene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i cirka 30 minutter.

  6. Varm opp en stekepanne på middels varme med 0.5 ss Olivero Flytende. Stek pitabrødene i cirka 3 minutter på hver side. Pitabrødet vil blåse opp under steking.

  7. Ha 0.5 ss Olivero Flytende i stekepannen før du steker hvert pitabrød.

  8. Avkjøl pitabrødene på en rist før servering.

Tips:

1 pk tørrgjær = 12 gram.

 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Focaccia med oliven og tomater

Focaccia med oliven og tomater

Enkelt
115 min.
Ciabatta i brødkurv

Enkel oppskrift på ciabatta

Enkelt
145 min.
Grissini med urter og parmesan

Grissini

Enkelt
90 min.