Greske pitabrød

Enkelt
90 min.
Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til flere retter som souvlaki, greske kjøttboller, gyros og tzatziki. Denne oppskriften gir 8 pitabrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha tørrgjær, lunkent vann, Olivero Flytende, hvetemel og salt i en bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen.

  2. Dekk bakebollen med plast eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.

  3. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, og del den i 8 like store emner. Trill emnene til glatte boller og la dem ligge og hvile under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.

  4. Kjevle ut bollene til flate brød på cirka 15 centimeter i diameter.

  5. Dekk pitabrødene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i cirka 30 minutter.

  6. Varm opp en stekepanne på middels varme med 0.5 ss Olivero Flytende. Stek pitabrødene i cirka 3 minutter på hver side. Pitabrødet vil blåse opp under steking.

  7. Ha 0.5 ss Olivero Flytende i stekepannen før du steker hvert pitabrød.

  8. Avkjøl pitabrødene på en rist før servering.

Tips:

1 pk tørrgjær = 12 gram.

 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Olivero Flytende

Olivero Flytende

Lignende oppskrifter

Grissini med urter og parmesan

Grissini

Enkelt
90 min.
Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca

Middels
140 min.
pannebrød med havsalt og rosmarin

Pannebrød med havsalt og rosmarin

Enkelt
100 min.