Eltefritt julebrød med rosiner

Enkelt
110 min.
Lite smaker bedre enn nybakt julebrød med rosiner. Med denne eltefrie varianten kan du ha deigen klar når du står opp på morgenen og få nystekt julebrød til frokost.
Vurder oppskriften
Få oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker, kardemomme og salt i en bolle.

  2. Smelt Soft Flora Steke og Bake i en kjele eller i mikrobølgeovnen. Tilsett egg, melk, smeltet Soft Flora og rosiner i melblandingen og rør rundt til det hele er godt blandet.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over natten. Deigen bør heve i minst 8 timer, men ikke lenger enn 18 timer. Da risikerer du at gjæren dør, og brødet vil ikke heve.

  4. Samle deigen, form den som et rundt brød og legg den på et bakepapir. La den hvile i 30 minutter uten å dekke den til.

  5. Varm opp stekeovnen til 260 grader.

  6. Pensle brødet med et vispet egg. Sett brødet inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.

  7. Stek brødet i 55 minutter.

  8. La brødet avkjøle på en rist.

  9. La brødet hvile i minst 10 minutter før du skjærer i det.

Antall porsjoner:

  • 500 gram hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 50 gram sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 150 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 3 dl melk, romtemperert
  • 150 gram rosiner
  • 1 stk vispet egg til pensling

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

valnøttbrød uten gluten

Glutenfritt valnøttbrød

Middels
90 min.
Glutenfrie scones med pepperkakesmak

Glutenfrie scones med pepperkakesmak

Enkelt
30 min.
muffins

Muffins med smak av chai latte

Enkelt
30 min.