Halvgrove hamburgerruller

Enkelt
130 min.
Hamburgerruller gjør det enkelt å spise hamburger på farta, og siden de lager minimalt med søl er de ypperlige til bilturen – særlig når du ikke har tid til å stoppe underveis. Her kan du gjerne variere fyllet med flere grønnsaker eller kjøttdeig av lam eller kylling. Oppskriften gir cirka 15 hamburgerruller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha siktet hvetemel, sammalt hvetemel og tørrgjær i en bakebolle.

  2. Smelt Soft Flora Steke & Bake i mikrobølgeovnen eller i en liten kjele.

  3. Tilsett vann, egg og smeltet Soft Flora Steke & Bake i bakebollen.

  4. Ha i salt, og bland til du har en samlet deig.

  5. Ha deigen over på benken og elt til du har en fast deig, cirka 10 minutter.

  6. La deigen heve under et fuktig kjøkkenhåndkle på et lunt sted til deigen har doblet i størrelse, cirka 1 time.

  7. Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til en rektangel på ca. 15×75 cm. Deigen skal være omlag 0.5 cm tykk.

  8. Del opp deigen i 15 leiver på ca. 5 x 15 cm.

  9. Finhakk løken.

  10. Ha kjøttdeig, løk, salt og pepper i en bolle og kna det godt sammen. Rull kjøttdeigen til en pølse som er cirka 2 centimeter i diameter, og del den i biter på er ca. 4 cm.

  11. Legg en kjøttdeigpølse på hver leiv og ha på ketchup og revet ost . Rull opp deigen som en pølse fra kortsiden til kjøttdeigen er godt innpakket i deigen.

  12. Legg hamburgerrullene på et bakepapirkledd stekebrett.

  13. Sett stekeovnen til 220 grader.

  14. Dekk hamburgerrullene med et kjøkkenhåndkle og la de etterheve i 30 minutter.

  15. Pisk egget sammen i en bolle.

  16. Pensle hamburgerrullene med egg og dryss over sesamfrø.

  17. Stek på midterste rille i cirka 20 minutter, til hamburgerrullene er gjennomstekt.

  18. Du kan sjekke om de er ferdigstekt ved å banke lett på undersiden. Hamburgerrullene er gjennomstekt dersom du hører en hul lyd.

Antall porsjoner:

  • Deig:
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 200 gram sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ss Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl vann
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • Fyll:
  • 0.5 stk løk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 dl ketchup
  • 100 gram revet ost
  • 1 stk egg til pensling
  • 3 ss sesamfrø

Produkter i oppskriften

Soft Flora Steke og Bake

Lignende oppskrifter

Fylte grove rundstykker med ost og kjøttpølse

Fylte grove rundstykker

Enkelt
130 min.
Grove matmuffins med spinat, tomat og cheddar

Grove matmuffins med spinat, tomat og cheddar

Enkelt
30 min.
grove pizzasnurrer

Grove pizzasnurrer

Enkelt
120 min.