Salte churros med parmesan
Den spanske klassikeren, churros, kommer også i salt versjon om du heller foretrekker salt snacks. Her har vi rullet churrosene i parmesan, og byttet ut den tradisjonelle sjokoladesausen med en chilimajones.
Ingredienser
Churros
Chilimajones
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Churros
Kok opp vann, sukker og salt i en kjele.
Tilsett Flytende Melange i det kokende vannet og rør om et par ganger.
Ta kjelen av varmen og ha i mel og vaniljesukker. Visp kraftig til melet har blandet seg med vannet og du har en deigball.
Sett kjelen tilbake på varmen og la deigen koke i 2 minutter mens du rører rundt.
Ta kjelen av varmen og la deigen kjøle seg ned i 10 minutter.
Visp deretter inn ett og ett egg av gangen til du har en jevn og glatt deig.
Ha deigen i en sprøytepose med en stjerneformet tupp. Har du ikke stjerneformet tupp, kan du bruke en vanlig tupp eller bare lage hull i sprøyteposen.
Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
Trykk ut strimler av deig på ca. 5-6 cm ned i gryten og bruk en saks eller kniv til å kutte strimlene.
Friter strimlene til de er gylne, ca. 30-60 sekunder på hver side.
La churrosene renne av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Dryss over revet parmesan og halvparten av timianen umiddelbart etter at churrosene er ferdigstekte.
Kommentarer