Våre beste steketips

Et godt måltid behøver ikke være vanskelig – alt som kreves er gode råvarer og riktig tilberedning. Her finner du blant annet tips til hvordan du steker biff, kylling og fisk, og hvordan du griller ulike kjøttstykker med et saftig resultat.

Perfekt stekt

Synes du det er vanskelig å få til en perfekt stekt biff, kylling eller fisk? Eller kanskje du skal begi deg ut på lammelår, eller grilling av en entrecôte? Innovasjonskokk i Mills, Erik Egtvedt, gir deg triksene som sørger for at du får et perfekt resultat - hver eneste gang.

På grillen

Grilling er synonymt med sommer, sol og godt selskap. Her får du tipsene som sørger for at grillmaten får et supert resultat.

Grill og kjøtt. Foto.

Slik griller du kjøtt med saftig resultat

For å lykkes med grillmaten må du være godt forberedt, ha litt tålmodighet og helst et steketermometer. Det er suksessoppskriften når norgesmesteren i grilling forteller hvordan du lykkes med kjøtt på grillen.

Helgrillet fisk. Foto.

Slik griller du hel fisk

Det er mange som vegrer seg for å legge fisk på grillen, mye på grunn av at man ofte ender opp med en tørr og fastbrent fisk som går i stykker når den fjernes fra grillen. Følger du noen enkle huskeregler, unngår du at fisken setter seg fast og du får et garantert saftig sluttresultat.

Grille hamburger. Foto.

Kunsten å grille hamburger med saftig resultat

Unngå at halvparten av burgeren ligger igjen på risten. Følg disse enkle rådene for å få en saftig og vellykket hamburger på grillen.

Helgrillet kjøtt. Foto.

Slik helgriller du kjøtt

Det er ingen grunn til å stå og svette i timevis foran grillen når du skal grille til mange. Velger du store kjøttstykker får du ikke bare mer kjøtt på grillen, du får også mer tid til å hygge deg med gjestene. Følger du de fire enkle stegene under her vil du få perfekt resultat hver gang.

Pizza på grillen. Foto.

Slik lager du pizza på grillen

Har du grill med lokk kan du lage en pizza samtidig som du nyter sommersola i det fri. Å lage pizza på grillen kan gjøres på flere måter. Hobbykokk og pizzaelsker Olav Birkeland gir deg sine beste tips her.

Røyking på grill. Foto.

Røyking på grill – enklere enn du tror

Å røyke mat på grillen er vesentlig enklere enn det høres ut som, og gir en helt unik smak på grillmaten. Grillkongen Craig Whitson guider deg til suksess.

Biff stekt rå, medium og gjennomstekt

Steketermometeret - ditt hemmelige våpen på kjøkkenet

Uansett om du skal steke, grille eller ovnsbake – det er riktig temperatur som avgjør om du lykkes med sluttresultatet. Med et steketermometer for hånden får du et saftig resultat hver eneste gang.

Les tipsene her

Relaterte oppskrifter

Foto av biff.

Innebygd temperatursignal

Melange har «innebygde» temperatursignal i de faste stoffene, som faller til bunnen og brunes. Dette gjør at du hele tiden kan se hvor varm stekepannen er, noe som gjør det enkelt å regulere styrken på platen i forhold til hva du steker.

Les mer her