
Berlinerkranser
Slik gjør du
-
Gni ut den kokte eggeplommen i en bakebolle, bland den godt med den rå. Tilsett sukkeret, og pisk dette til tykk eggedosis.
-
Smuldre Melange i melet og tilsett eggedosisen. Bland deigen raskt og lett sammen.
-
Sett deigen kaldt i minst 30 minutter, og helst et par timer, men ikke så lenge at den blir stiv.
-
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
-
Ta deigen frem og trill ut lillefingertykke stenger som deles i biter på ca. 12 cm. Legg dem sammen til ringer med endene i kryss over hverandre.
-
Dypp alle kakene først i lettvispet eggehvite og deretter i perlesukker.
-
Sett kakene på bakepapir med litt mellomrom og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter, eller til de er lysgule.
-
La berlinerkransene avkjøles på en rist. Vær forsiktig når du tar kakene av platen, for de er veldig sprø og kan gå lett i stykker.
-
Tips! Er deigen for fast når du skal rulle den ut kan det være lurt å tilsette en liten skje vann eller melk, så sprekker ikke kransene så lett.
Antall porsjoner:
- DEIG:
- 1 stk hardkokt eggeplomme
- 1 stk rå eggeplomme
- 4 ss sukker
- 3 dl hvetemel
- 125 gram Melange - klassikeren siden 1919
- PYNT:
- 1 stk eggehvite
- 1 dl perlesukker
Produkter i oppskriften
