Bollefocaccia med skolebrødfyll

Enkelt
180 min.
Alle som er glad i skolebrød kommer til å elske denne luftige og saftige skolebollefocacciaen! Med vaniljekrem, melisglasur og kokos får du den samme gode smaken, men du slipper jobben med å trille ut bollene. Bryt eller skjær den opp i biter ved servering som et vanlig foccaciabrød. En porsjon er nok til 8 til 10 personer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bollefocaccia:

  1. Bland sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker og kardemomme i en bakebolle.

  2. Rør ut gjæren i melken, og pisk inn egget. Hell blandingen over det tørre.

  3. Elt deigen sammen på lav hastighet i 10 minutter. Dersom deigen virker tørr etter den har eltet i noen minutter, så kan du tilsette 1 til 2 spiseskjeer melk.

  4. Del Melange i terninger og tilsett i deigen mens maskinen går. Elt videre i 10 minutter til.

  5. Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette vil ta rundt 60-90 minutter.

  6. Smør en langpanne på cirka 25×35 centimeter med et tynt lag flytende Melange.

  7. Velt deigen over i formen og bruk fingrene til å fordele deigen ut i hele formen, i et jevnt lag.

  8. Dekk formen med plastfolie og sett til etterheving i 45 til 60 minutter. Smører du litt Melange Flytende på plastfolien unngår du at den fester seg i deigen.

  9. Forvarm ovnen til 225 grader når andre heving nærmer seg slutten.

  10. Lag små groper i overflaten på deigen med fingrene. Ha vaniljekremen over i en sprøytepose og fyll de små gropene med krem. Om du ikke har sprøytepose kan du fint bruke en teskje. Pass på at det ikke blir for mye vaniljekrem, da vil ikke deigen bli skikkelig stekt.

  11. Stek bollefocacciaen på nederste rille i cirka 12 minutter. Avkjøl i formen.

Topping:

  1. Sikt melis i en bolle. Tilsett sitronsaft og litt og litt vann til du har en tykk og fin glasur.

  2. Topp bollefocacciaen med melisglasur og kokosmasse før servering.

  3. TIPS: En bollefoccacia kan fylles med mye annet godt også. For eksempel hele solbær og vaniljekrem, bringebærsyltetøy og melisglasur, eplebåter og marsipanbiter, jordbærskiver og melisdryss, eller hakket hvit, lys og mørk sjokolade.

Antall porsjoner:

  • BOLLEFOCACCIA:
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 75 gram sukker
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 25 gram fersk gjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk egg
  • 75 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 300 gram vaniljekrem
  • TOPPING:
  • 160 gram melis
  • 0.5 ss sitronsaft
  • 2 ss vann
  • 20 gram kokosmasse

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Skolebrød.

Skolebrød

Enkelt
160 min.
Kanelbolleeplekake

Kanelbollekake med eplefyll

Middels
150 min.
Blåbærflette med vaniljekrem. Foto.

Blåbærflette med vaniljekrem

Middels
120 min.