Brun lapskaus

Enkelt
55 min.
Liv Kongsten har jobbet med mat hele livet. På CV’en har hun 200 episoder av Fjernsynskjøkkenet sammen med Ingrid E. Hovig. Så hvem er vel bedre til å vise deg hvordan du lager kjempegod lapskaus fra bunnen av? Her deler hun sin oppskrift på brun lapskaus.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og brun det godt i Melange.

  2. Ha kjøttet over i en stor kjele og kok ut pannen med litt av vannet og hell det over kjøttet i kjelen, sammen med resten av vannet. Tilsett buljongen.

  3. Kok til kjøttet er mørt ca. 30 minutter. Hakk og brun løken. Ha den i kjelen sammen med kjøttet og la den koke med.

  4. Rens og skjær opp poteter og grønnsaker og tilsett når kjøttet er ferdig kokt. Når potetene er nesten ferdige tilsettes purren.

  5. La lapskausen koke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server lapskausen med flatbrød og tyttebærsyltetøy.

  6. Tips!
    Lag gjerne en stor porsjon, da lapskaus er fin å fryse.

Antall porsjoner:

  • 500 gram storfekjøtt i terninger
  • 200 gram salt kjøtt (flesk eller bacon) i terninger
  • 2 ss Flytende Melange
  • 7.5 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 stk stor løk, hakket
  • 4 stk store poteter, i terninger
  • 3 stk gulrøtter, i terninger
  • 4 skiver kålrot i terninger
  • 4 skiver knollselleri i terninger
  • 0.5 stk purre, hakket
  • salt
  • pepper
  • persille

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.