Daimkake i langpanne

Middels
90 min.
Dette er en himmelsk langpannekake med en knasende god nøttebunn med daim, toppet med en fyldig eggekrem og sjokolade. Daimkake er en populær kake som er naturlig glutenfri, og egner seg like godt til konfirmasjonen som til skoleavslutningen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Mal mandlene med en blender eller en foodprosessor, og finhakk Daim-sjokoladen.

  3. Pisk eggehvitene stive, til de danner små hvite fjelltopper, og tilsett melis og sukker litt etter litt til du får en tykk marengs. Når marengsen er klar, skal du kunne vende bollen på hodet uten at marengsen renner ut.

  4. Vend mandler og Daim-sjokolade forsiktig inn i marengsen. Pass på at luften ikke forsvinner i marengsen, da blir bunnen flat.

  5. Dekk en langpanne (ca. 25×35 cm) med bakepapir og hell røren utover.

  6. Stek kakebunnen på nederste rille i 30 minutter. La kaken avkjøles i formen mens du lager sjokoladekrem og eggekrem.

Sjokoladekrem:

  1. Varm opp en kjele som er fylt med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.

  2. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen. Om vannet koker vil temperaturen være for høy og sjokoladen har lett for å skille seg. Pass også på å ikke la sjokoladen komme i kontakt med dampen eller vannet – da vil den bli ødelagt og kornete.

  3. Del opp kokesjokoladen i små biter og ha den i bollen sammen med fløten.

  4. Rør til du får en glatt sjokoladekrem og ta bollen av varmen.

Eggekrem:

  1. Varm opp en kjele på middels varme og ha i eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker. Rør rundt med en visp til kremen tykner. Kremen skal være så tykk at når du dypper en skje i kremen, så ligger det et tynt og fyldig lag med krem igjen på skjeen.

  2. Pass på at kremen ikke nærmer seg kokepunkt, for da vil eggeplommene skille seg.

  3. Ta kjelen av platen og visp inn kald Melange. Sett eggekremen i kjøleskapet og la den avkjøle til den er tykk, ca. 30-45 minutter.

  4. Eggekremen i denne kaken er noe tynnere enn en som for eksempel ville blitt brukt til gjærbakst/boller. Dette er fordi kremen skal ligge som en glasur på kaken, fremfor et tykt lag med krem.

Anretting:

  1. Ha kakebunnen ut av langpannen og over på et fat.

  2. Fordel et tynt lag sjokoladekrem over kaken.

  3. Fordel deretter eggekremen over sjokoladekremen. Finhakk daimsjokolade og dryss over kaken til slutt.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 200 gram mandler
  • 150 gram Daim
  • 150 gram melis
  • 100 gram sukker
  • 6 stk eggehviter
  • SJOKOLADEKREM:
  • 300 gram kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • EGGEKREM:
  • 10 stk eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 200 gram sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 gram Melange
  • PYNT:
  • 100 gram daimsjokolade

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Sjokoladekake i langpanne med strøssel. Foto.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Banankake i langpanne

Banankake i langpanne

Enkelt
55 min.
Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Enkelt
70 min.