Dansk drømmekake i langpanne

Enkelt
60 min.
Er du på jakt etter en ny langpannefavoritt? Da bør du prøve denne danske klassikeren. Drømmekake er superenkelt å lage og smaker himmelsk godt, med myk og saftig vaniljebunn og karamellisert kokos på toppen. En porsjon er nok til en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Smelt Melange i en kasserolle. Trekk til side og rør inn melken. La væsken avkjøles i cirka 10 minutter.

  3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en teskje eller kniv. Bland vaniljefrøene sammen med en spiseskje av sukkeret slik at frøene ikke lenger klumper seg sammen.

  4. Pisk sammen egg, hjemmelaget vaniljesukker og resten av sukkeret til en tykk og luftig eggedosis. Det tar cirka 5 minutter med kjøkkenmaskin eller håndmikser på høy hastighet.

  5. Tilsett den avkjølte melkeblandingen og rør om.

  6. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Pisk alt raskt sammen til du har en jevn, klumpfri kakerøre.

  7. Smør en langpanne på cirka 25 x 35 centimeter med 2 ss flytende Melange og kle den med bakepapir. På denne måten fester bakepapiret seg til formen og du får løsnet kaken enkelt fra formen etterpå.

  8. Hell kakerøren over i langpannen. Stek kaken på rist midt i ovnen i 25 minutter.

  9. Ta langpannen ut av ovnen og øk temperaturen til 225 grader.

Topping:

  1. Smelt Melange i en kasserolle. Ta kjelen av varmen og rør inn melk, brunt sukker og kokosmasse.

  2. Fordel kokosblandingen utover i et jevnt lag på den forstekte kaken.

  3. Sett langpannen inn i ovnen igjen og stek videre i 12 minutter.

  4. La kaken avkjøles helt i langpannen slik at karamelltoppingen får stivnet.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Enkelt
70 min.
Sjokoladekake i langpanne med strøssel. Foto.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Banankake i langpanne

Banankake i langpanne

Enkelt
55 min.