
Doble serinakaker med sjokoladefyll
Slik gjør du
Serinakaker:
-
Pisk Melange og sukker i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og kremaktig.
-
Tilsett egg, vaniljesukker, hornsalt og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen og la den stå kjølig i 2 timer.
-
Lag sjokoladefyllet mens du venter.
Sjokoladefyll:
-
Ha Melange og melis i en bakebolle og pisk i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en fyldig og myk smørkrem.
-
Pisk inn eggeplommen.
-
Ha Delfia og kokesjokolade i en liten kjele og varm opp på svak varme til det har smeltet.
-
Rør sjokolademassen inn i smørkremen, og sett sjokoladefyllet i kjøleskapet til det har fått en fast konsistens, cirka 2 timer.
Utbaking:
-
Varm opp ovnen til 180 grader.
-
Rull deigen til en pølse og del den i cirka 30 biter. Rull hver bit til små kuler.
-
Kle en stekeplate med bakepapir og fordel kulene på den bakepapirkledde stekeplaten. Gi hver kule litt plass på stekeplaten for de flyter litt utover når de stekes.
-
Trykk kakene litt flate med fingrene eller med en gaffel.
-
Finhakk mandlene og ha eggehviten i en liten skål.
-
Pensle serinakakene med eggehvite og dryss over hakkede mandler og perlesukker.
-
Stek serinakakene på midterste rille i cirka 10-12 minutter, til de er gylne.
-
Avkjøl serinakakene helt på rist før du har på sjokoladefyll.
Montering:
-
Vend halvparten av serinakakene opp ned og fordel en teskje med sjokoladefyll over bunnene.
-
Legg serinakaker på sjokoladefyllet og klem serinakakene litt sammen slik at sjokoladefyllet fordeler seg jevnt utover.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- SERINAKAKER:
- 150 gram Melange
- 110 gram sukker
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljesukker
- 1 krm hornsalt
- 200 gram siktet hvetemel
- SJOKOLADEFYLL:
- 100 gram Melange
- 70 gram melis
- 1 stk eggeplomme
- 20 gram Delfia
- 50 gram kokesjokolade
- TOPPING:
- 1 dl mandler
- 1 stk eggehvite
- 1 dl perlesukker