Enkel quiche lorraine med bacon og vårløk

Middels
60 min.
Dette er en enkel quiche som egner seg godt til både lunsj og middag. Quichen er fylt med bacon, egg, ost og vårløk og smaker nydelig sammen med godt brød og en frisk salat til.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Paibunn:

  1. Smuldre Melange og mel sammen i en bolle. Tilsett kaldt vann og salt, og kna sammen til en jevn deig. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen stå kaldt i 30 minutter.

  2. Varm opp ovnen til 200 grader.

  3. Trykk deigen ut i en paiform på 26 cm og prikk bunnen med en gaffel.

  4. Stek bunnen på midterste rille i ovnen i 10–15 minutter, til den er gyllen.

Fyll:

  1. Kutt baconskivene i små biter og vårløken i ringer.

  2. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange.

  3. Stek baconbitene til de er sprøstekte, ca. 5 minutter, ha dem over i paiskallet sammen med vårløken.

  4. Pisk sammen egg, creme fraiche, salt og pepper i en bolle til blandingen begynner å skumme, og hell den over i paiformen. Dryss over revet ost.

  5. Stek paien i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. La den hvile i minst 5 minutter før servering, slik at fyllet setter seg.

Antall porsjoner:

  • PAIBUNN:
  • 125 gram Melange
  • 200 gram siktet hvetemel
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • FYLL:
  • 150 gram bacon
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss Flytende Melange
  • 5 stk egg
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 200 gram revet ost

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.
Glutenfri paideig fra Melange. Foto.

Glutenfri paideig

Enkelt
90 min.
Brytebrød med hvitløk

Brytebrød med hvitløk

Enkelt
120 min.