Fløtekarameller

Middels
90 min.
Hjemmelagde fløtekarameller hører julen til, og er den perfekte julegaven til en søtmoms. Denne oppskriften gir ca. 40 karameller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bruk en stor kjele, ikke teflonbelagt. Smelt Melange, og bland i sukker, sirup og fløte, og deretter vaniljesukker.

  2. Rør til sukkeret har smeltet. Bruk termometer når massen kokes opp. Fosskok under omrøring til massen når 118°C. Ta kjelen av varmen.

  3. Det er lurt å gjennomføre karamellprøver for å vurdere om karamellmassen er ferdig kokt. Drypp litt varm karamellmasse i en kopp med kaldt vann og kjenn på massen med fingrene. Dersom massen kan formes til en kule er den kokt ferdig.

  4. Hell karamellmassen over på et bakepapir i en form og avkjøl.

  5. Skjær eller klipp fløtekaramellene passende biter.

  6. Tips! Fløtekarameller er fine julegaver. Pakk de inn i cellofan eller ha i en eske som er dekket med silke- eller matpapir! Karameller inneholder mye sukker og holder seg derfor lenge, minst 1 måned i lufttett boks i kjøleskap og minst to uker i lufttett boks i romtemperatur. Om du oppbevarer dem i romtemperatur kan det være lurt å passe på at de ikke ligger for varmt, da de vil kunne miste fasongen. Fløtekarameller kan også fryses i opptil 3 måneder. 

Antall porsjoner:

  • 50 gram Melange
  • 3 dl sukker
  • 2.5 dl sirup, lys eller mørk
  • 3.3 dl kremfløte
  • 1.5 ss vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Hjemmelaget julekonfekt. Foto.

Hjemmelaget julekonfekt

Middels
90 min.
Rocky road. Foto.

Rocky road

Enkelt
20 min.
Pepperkaker

Pepperkaker

Enkelt
60 min.