Fløtesaus

Middels
20 min.
En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller. Bruk gjerne steikesjy fra kjøttet for å få ekstra god smak på fløtesausen. Ønsker du å variere smaken kan du tilsette friske krydderurter som du bruker i resten av måltidet, for eksempel timian og rosmarin.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp Flytende Melange i en tykkbunnet kasserolle og visp inn hvetemelet.

  2. Spe med varm kraft mens du rører. Sausen skal være klumpfri før du sper videre.

  3. Kok opp og la sausen småkoke uten lokk i cirka 5 minutter.

  4. Tilsett fløte og smak til sausen med soyasaus, rips- eller rognebærgelé, salt og pepper. Geleen er med for å gi sausen det lille ekstra, men kan sløyfes om ønskelig.

  5. Gi sausen et raskt oppkok og hold varm til servering.

  6. Ønsker du en mørkere farge på sausen kan du tilsette noen få dråper sukkerkulør.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Flytende Melange
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl kraft av kylling eller kalkun (ev. buljong)
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts rognebærgelé eller ripsgelé (kan sløyfes)
  • Litt salt og pepper etter smak
  • Evt. sukkerkulør

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Helstekt kalkun

Helstekt kalkun

Enkelt
230 min.
Hvit saus

Hvit saus

Enkelt
10 min.
Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus

Enkelt
45 min.