Glutenfri sitronkake med valmuefrø. Foto.

Glutenfri sitronkake

Enkelt
55 min.

Sitronkake er en kjent og kjær klassiker, og den friske og syrlige smaken passer ypperlig når sola begynner å titte frem. Her er en saftig og glutenfri variant med valmuefrø.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Sitronkake

    Sett ovnen på 180 grader.

    Pisk sammen Melange og sukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, i mellom 3-5 minutter, til du har en lys og luftig masse.

    Tilsett 1 egg av gangen, sammen med en spiseskje mel. Bland sammen resten av melet, skallet fra 1 sitron, valmuefrøene og saften fra en halv sitron, og ha dette i det våte. Pisk røren til melet er godt innarbeidet.

    Smør en brødform med Melange eller dekk den med bakepapir.

    Ha røren i formen og stek kaken i 45 minutter,  eller til en pinne kommer ut tørr når du stikker den i kaken. Det kan være lurt å sjekke etter 30 minutter.

    La kaka avkjøle.

    Glasur

    Bland sammen melis og 5 teskjeer sitronsaft til en tykk glasur. Bruk en skje og ha på glasuren.

    Pynt gjerne med valmuefrø eller sitronskall.

     

    Tips! Vil du ha et jevnt resultat på glasuren kan du bruke en slikkepott, dyppet i varmt vann, til smøre glasuren utover kaka.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Smakfulle muffins

Enkelt
40 min.

Saftige boller

Enkelt
60 min.

Kanelsnurrer – liten porsjon gjærbakst

Enkelt
60 min.