Grillet laks med reddik- og fenikkelsalat

Enkelt
30 min.
Sommeren byr på mange deilige grillkvelder med fantastiske smaker av sesongens grønnsaker. I denne retten har vi grillet laks og valgt ut noen av de beste grønnsakene sommeren har å by på. Den milde laksen smaker nydelig sammen med friske reddiker og smaksrik fennikel. Med sommerens nypoteter ved siden av, har du en fullverdig middag klar på 30 minutter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Grillede poteter:

  1. Varm opp grillen.

  2. Legg nypotetene i en aluminiumsform. Dryss over Flytende Melange, salt og timian.

  3. Legg formen på grillen, enten direkte eller indirekte varme, og la de steke på grillen i 40 minutter.

Reddik- og fenikkelsalat:

  1. Skjær opp reddiker i skiver og fennikel i tynne strimler, og ha de i en skål.

  2. Press over sitronsaft. Finhakk mynte og tilsett både mynte og creme fraiche. Rør om.

Laks:

  1. Pensle den ene siden av laksefileten med Flytende Melange og dryss over salt og pepper.

  2. Legg laksefiletene på grillen. Pensle den andre laksesiden med Flytende Melange og dryss over salt og pepper. Grill laksefiletene i 3 minutter, før du snur dem og griller den andre siden i 3 minutter.

  3. Server laksen med reddik- og fennikelsalaten og grillede nypoteter.

Antall porsjoner:

  • GRILLEDE POTETER:
  • 1 kg nypoteter
  • 0.25 dl Flytende Melange
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • REDDIK- OG FENIKKELSALAT:
  • 100 gram reddiker
  • 1 stk fennikel
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss frisk mynte
  • 0.5 dl creme fraiche
  • LAKS:
  • 4 stk laksefileter
  • 2 ss Flytende Melange
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.