Havremakroner

Middels
30 min.
Havremakroner er relativt raske å lage. De er ganske flate, runde småkaker med en småseig konsistens. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør Melange og sukker til det blir hvitt og kremaktig.

  2. Tilsett eggene, en og en av gangen, og rør godt.

  3. Bland i havregryn, mel og rosiner.

  4. Sett røren med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.

  5. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er lysebrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 150 gram Melange
  • 1 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 6 dl havregryn, store
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl rosiner, finhakket

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Kokosmakroner. Foto.

Kokosmakroner

Enkelt
30 min.
Glutenfrie havrekjeks. Foto.

Glutenfrie havrekjeks

Enkelt
65 min.
Brune pinner i stabel på fjøl

Brune Pinner

Middels
40 min.