Hjortetakk

Middels
60 min.
Hjortetakk kan minne om smultringer, men er fastere og sprøere i konsistensen enn sine rundere søstre, og har dessuten «tagger» eller «takker», derav navnet. For mange er hjortetakk selvskreven blant de syv slagene man baker til jul. Kakene smaker best når de er nystekte, men egner seg også godt til å fryse. Kan varmes opp igjen i stekeovnen ved servering. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt Melange i en kjele.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk kremfløten stiv og tilsett den sammen med den smeltede margarinen, og hvetemelet tilsatt sitronskall og hornsalt.

  3. Arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile, helst natten over i kjøleskap.

  4. Trill ut blyanttykke lengder og del disse i cirka 12 centimeter lange lengder. Form lengdene til ringer og trill skjøten sammen.

  5. Lag små hakk i ringen med en spiss kniv, slik at de ferdige kakene blir takkete.

  6. Smelt Flott matfett i en ikke for stor gryte eller kjele. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca. 180 grader før hjortetakkene legges i. Vend hjortetakkene så fort de kommer opp til overflaten. Vend dem hele tiden, slik at de blir jevnt brune. Kok hjortetakkene til de er lysebrune og gjennomstekte i ca. 5 minutter, alt etter tykkelsen.

  7. Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten. Bruk en god hullsleiv til å vende hjortetakkene med under kokingen. Hullsleiven er også lett å ta hjortetakkene opp med når de er ferdige.

  8. Legg hjortetakkene på en rist med fettsugende papir, etter hvert som de er ferdige.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Flott matfett

Lignende oppskrifter

Smultringer

Middels
120 min.
oppskrift på bordstabelbakkels

Bordstabelbakkels

Middels
30 min.
julekake fattigmann oppskrift

Fattigmann

Middels
60 min.