Julepavlova med klementiner, pepperkaker og salt karamell

Middels
120 min.
Pavlova er en klassisk dessert- og kakefavoritt, som her kommer i ny og dekorativ juledrakt. Denne luftige og smakfulle julepavlovaen er pyntet med klementiner, pepperkaker og mynte, og toppet med en fyldig salt karamell. En ny vri som vil ta seg godt ut på dessertbordet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pavlova:

  1. Sett ovnen på 100 grader med over- og undervarme – ikke varmluft.

  2. Sørg for at utstyret du skal bruke til å piske marengsen er helt rent. Rester av fett kan forhindre at eggehvitene blir stive og luftige. Bruk gjerne snittsiden av en halv sitron for å løse opp eventuelt fett i bakebollen.

  3. Skill eggehvitene og pass på at du ikke får med noe eggeplomme. Fettet fra eggeplommen kan ødelegge marengsen slik at den ikke stivner.

  4. Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den begynner å forme myke topper.

  5. Tilsett sukkeret og sett hastigheten til høy.

  6. Ha i hvitvinseddiken, og sikt inn maisennaen og vaniljesukkeret mens maskinen pisker hele tiden.

  7. Når marengsen er så stiv at du kan løfte bollen opp ned uten at den slipper bollen, er den klar.

  8. Legg et bakepapir på en stekeplate. Bruk en slikkepott for å få marengsen over på bakepapiret.

  9. Bruk en skje for å forme marengsen til en rund krans. Om du vil være sikker på at marengsen blir rund, kan du tegne rundt en kakeform på bakepapiret og følge strekene.

  10. Plasser stekeplaten på midterste rille i ovnen og la marengsen steke i 60 minutter. Ikke åpne ovnen underveis.

  11. La marengsen avkjøles mens du lager salt karamell.

Salt karamell:

  1. Ha sukker og vann i en kjele. Varm opp på middels varme i rundt 15-20 minutter, til sukkeret har smeltet og fått en gyllen, lysebrun farge. Pass på, for på dette tidspunktet går det raskt fra karamellen har en fin, gyllen farge til det blir brent. Ikke rør mens blandingen varmes opp, da kan sukkeret krystallisere seg.

  2. Tilsett Melange og visp til den har smeltet.

  3. Ta kjelen av platen og tilsett kremfløten litt og litt mens du visper til alt er godt blandet. Ha i salt til slutt og avkjøl karamellen.

Pisket krem:

  1. Ha kremfløte og sukker i en bakebolle.

  2. Visp på middels høy hastighet i en kjøkkenmaskin til kremen er fyldig.

Pynt og montering:

  1. Skrell klementinene og rens båtene.

  2. Ha pavlovakransen over på et fat.

  3. Ha rikelig med krem på toppen.

  4. Dander klementinbåter og mynte på toppen av kremen, og knus pepperkakene over. Ha over salt karamell til slutt.

Antall porsjoner:

  • PAVLOVA:
  • 6 stk eggehviter, romtempererte
  • 4 dl sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts vaniljesukker
  • SALT KARAMELL:
  • 3 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1.5 ts salt
  • PISKET KREM:
  • 3 dl kremfløte
  • 0.5 dl sukker
  • PYNT:
  • 3 stk klementiner
  • 4 stk myntestilker
  • 5 stk pepperkaker

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Julestjerne-kringle. Foto.

Julestjerne-kringle med appelsinsjokolade

Middels
150 min.
Myk pepperkake

Myk pepperkake med mørkt øl

Middels
60 min.
Panna cotta med klementin og pepperkakekrunsj. Foto.

Panna cotta med klementin og pepperkakekrunsj

Enkelt
90 min.